'Van egy működő modellünk' - Zrinyi Gál Vince a függetlenekről

A Színház.hu nyolcrészes videósorozatot indított, melynek keretében a független terület képviselőit kérdezi a zárolásról és annak következményeiről. A harmadik részt láthatják, melyben Zrinyi Gál Vince, a Koma Társulat vezetője mesél arról a működési modellről, ami garantálja, hogy csapata élet- és piacképes maradjon.

A XV. kerület több, mint egy évvel ezelőtt a Koma rendelkezésére bocsátott egy 4 éve üresen álló épületet, melyben a társulat kialakíthatta Bázisát és szerződést kötött a csapattal, melynek értelmében 5 millió forintos támogatást biztosított számukra. A kerületi képviselő-testület tavasszal úgy döntött, folytathatják a megkezdett munkát, melyet az egész kerületre kiterjesztettek.

"Dolgozunk azon, hogy az év végére létrehozzunk egy olyan anyagot, ami a Nemzeti Alaptantervre, illetve a meglévő tapasztalatainkra épül és prezentál egy négy éves színházi nevelési projektet. Azt reméljük, hogy ez egy olyan anyag tud lenni, amivel független csapatok házalhatnak iskolákban és kerületekben" - árulta el Zrinyi Gál Vince, a társulat vezetője, aki videónkban egy működési modellt vázol fel az alternatív társulatok számára.

Mi az, amit a Koma tud a legjobban a függetlenek közül?:

Takarítanak, szépítenek, szerelnek, zárat cserélnek; készülnek a Bázis újraélesztésére a KoMa társulatának tagjai. Erről láthatnak friss videót.

Színház.hu

süti beállítások módosítása