Egy bolond százat csinál

A szolnoki Szigligeti Színház október 26-án mutatta be bérleten kívül, az Egy bolond százat csinál "zenés bolondságot", Balázs Péter rendezésében. 

Kertész Marcella, Dósa Mátyás, Molnár Nikolett, Jankovics Anna, Lugosi Claudia, Karczag Ferenc, Horváth Gábor és Járai Máté mellett Jean, a főlakáj szerepében maga az igazgató-rendező is feltűnik.
lead2egy_bolond_szzat_csinl
"Zenés bolondságnak nevezi a színlap ezt a darabot szerényen és őszintén. Szüle Mihály, aki írta, jól tudta, hogy semmi sem olyan hatásosan kacagtató, mint az, ha minden szereplő a másikat nézi bolondnak. A közönség pedig ma éppúgy harsog a viharos derültségtől, mint valamikor, amikor még commedia dell’arte néven ismerték az ilyen zenés bolondságot!
Ráadásul színházunk legkiválóbb és legszeretettebb művészei komédiáznak:
Kertész Marcella, Dósa Mátyás, Molnár Nikolett, Jankovics Anna, Lugosi Claudia, Karczag Ferenc, Horváth Gábor, s vendégművészként, a különleges vígjátéki adottságokkal megáldott Járai Máté, akit ebben egészen biztos vagyok, a közönség rögtön a szívébe fogad!
Végül remélem, megbocsájtják nekem, hogy magamat is közéjük sorolom, mert a rendezésen kívül, én is részt veszek a mulattatásban! Mi készen állunk, most már Önökön a sor!
Szeretettel várok mindenkit, aki a gondjait néhány órára a sutba akarja dobni!” - írja Balázs Péter a darab színlapján.

süti beállítások módosítása