Elkezdődött az Interferenciák 2012 fesztivál

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét Kolozsváron az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál. A megnyitón, Tompa Gábor fesztiváligazgató mellett beszédet mondott Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is.

„Fesztiváligazgatóként a legnagyobb örömet az jelenti számomra, ha olyan előadásokat hívhatok meg, amelyeknek alkotóit csodálom” – fogalmazott Tompa Gábor az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál megnyitóján ma délután. Az eseményen, amely egyúttal Vasile Șirli zeneszerző Ritmusok: Tér – Szöveg – Hang című hanginstallációjának megnyitóját is jelentette, jelen volt Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Jean-Hubert Lebet, Svájc nagykövete is.

interferenciak_2012_megnyito

A fesztiváligazgató elmondta, a rendezvény címe többek között arra is utal, hogy Kolozsvár három kultúra metszéspontjában helyezkedik el, ami mindannyiunk számára előnyt jelent. „Az interferenciák a legmegfelelőbb kifejezés Kolozsvár leírására” – mondta Emil Boc, és hozzátette, a fesztivál a város névjegyévé és egybe brandjévé vált.
A megnyitó után nem sokkal a közönség a svájci Théâtre Vidy-Lausanne színház két produkcióját: a Hand Stories és a Max Black című előadásokat tekinthette meg – Tompa Gábor a színház egykori igazgatója, René Gonzalez emlékének ajánlotta az estét. Majd arra invitálta a közönséget, emeljék fel a telefonkagylók egyikét a hanginstalláción, és hallgassák meg Vasile Șirli színházi előadásokhoz szerzett zenéjének részleteit.

Forrás: huntheater.ro

süti beállítások módosítása