December a Madáchban

A Madách Színház a népszerű repertoár darabokon kívül az év utolsó hónapjára is tartogat meglepetést. December 8-án bemutatóra készülnek: jönnek a Napsugár Fúk.

Az év utolsó hónapjában a Napsugár Fiúk premierjén túl a Madách műsorán lesz bűnügyi játék, komédia, mesejáték, és természetesen továbbra is láthatóak a színház musicaljei. Aki karácsony napján, illetve másnapján is színházba vágyik a 1x3 néha 4 avagy Egyszerháromn éhanégy című bohózatot nézheti meg.

A hónap a Madáchban, december 1-én, az Én, József Attila című musicallel indul. A költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató mű zenéjét Vizy Márton, szövegét Tóth Dávid Ágoston írta, az előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. Az Én, józsef Attila (Attila szerelmei) egy olyan zenés darab, melyet „irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították." Ebben a hónapban a darab december 9-én is látható.

ja5

December 2-án is lesz „mjuzikelkámedi" 2 részben, vagyis Csoportterápia. A Madách musical pályázat nyertes művének zenéjét Bolba Tamás szerezte, a szövegkönyv és a dalszövegeket pedig Szente Vajk és Galambos Attila munkája. A musical hat vadidegen, három férfi és három nő története, akik együtt járnak, pontosabban járnának csoportterápiára – persze ehhez nem ártana, ha ott lenne az orvos.

csoportterpia11

December 8. -án olyan kiváló párosok után, mint Feleki Kamill és Balázs Samu vagy Haumann Péter és Garas Dezső, a Napsugár fiúk újra színpadra lépnek, méghozzá a Madách Színház Nagyszínpadán, Gálvölgyi János és Benedek Miklós alakításában. Neil Simon komédiáját most is - csakúgy, mint a Feleki Kamill-Balázs Samu páros esetében - Szirtes Tamás rendezi. Az új darabot decemberben a Madách még kétszer, 12-én és 13-án is műsorra tűzi.

NApsugar_vag

Az egész család remekül szórakozhat a Lúdas Matyi című zenés mesejátékon december 16-án. A történet bár Fazekas Mihály klasszikus művén alapul, de a megközelítés módja igen különleges, ugyanis Schwajda György a libák szemszögéből írta meg a cselekményt. Ebben a darabban minden és mindenki "libából" van. Matyi szerepében Puskás Peti látható, Döbrögit Barabás Kiss Zoltán alakítja, Galiba bőrébe pedig Szente Vajk bújik.

mm503_resize

A karácsony előtti a napokban Mary Poppins-al hozhatják magukat még inkább ünnepi hangulatba a nézők, és az évet is ki mással búcsúztathatnák december 31-én, mint Maryvel, Bertivel és a Banks famíliával. Disney és Cameron Mackintosh nagysikerű musicalje december 13-án, 14-én, 16-án, valamint 19-én, 20-án, 21-én, 22-én 23-án, 28-án, 29-én, 30 és 31-én látható a Madách Színházban.

süti beállítások módosítása