Gyermekelőadásra készül a Honvéd Együttes színészkara

A Honvéd Táncszínház vendégekkel kiegészült színészkara december 4-én, 11 órakor, a Duna Palotában tartja a „Vargánya apó csodái” c. színpadi mese bemutatóját.

Ajánló:
Vargánya apó, ahogy egy manóhoz illik, egy vén tölgy odujában él feleségével, Mamóval. Ide, e fához sereglik mindenki, akinek öröme vagy baja van; itt jön össze a manók népe születésnapot ünnepelni, ide érkezik Teknőfalváról a váratlan látogató, amikor egy különleges fát keres… A történetben megjelenik még a kevély Szélkirály, az ő virgonc fia és ártatlan kislánya. Lesznek harcoló bogarak és egy gonosz Sárga banya is… A váratlan, időnként kellemetlen helyzeteket Vargánya apó oldja meg türelemmel, beleérzéssel, ravaszsággal és néha varázslattal.
A Honvéd Együttes hagyományait folytatva, sok tánccal, dalban és a gyermekfüleknek kedves zenébe ágyazva meséli el a történetet.

varganya_apo_csodai_-_honved_muveszegyuttes_-_soltenszky_tiborFotó: Solténszky Tibor

A sok zenére, táncra elgondolt, óvodásokat, kisiskolásokat megcélzó előadás zenéjét Szántó Dániel komponálta. A Táncszínház táncosaival kiegészült színészcsapatnak a koreográfiát Appelshoffer János készíti. A látványtervező Mészáros Gábor. A címszerepben – vendégként – a Jászai-díjas Kertész Péter látható.
A darab szövegönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséiből írta és az előadást rendezi Solténszky Tibor, akit korábban elsősorban rádiószínházi munkájáról ismerhet a nagyközönség, az idén azonban már másodszor rendez meseszínházat.

Bemutató: 2012. december 4., 11 óra

Helyszín: Duna Palota (Budapest, V., Zrínyi u. 5.)
A következő előadást december 11-én, 10.30-tól az Erzsébetligeti Színházban (Budapest, XVI., Hunyadvár u. 43/b) láthatja a közönség.

süti beállítások módosítása