Egyszeri performanszok a Tünet szülinapon

Ardai Petra, Kárpáti Péter és Vajdai Vilmos ajándékot rendez - Három új bemutató a Tünet Együttes születésnapi fesztiválján.

 

balazs_norbert

Három egyszeri performansz

December 7-én (pénteken), a Tünet Együttes Kábé 10 születésnapi fesztiváljának második napján három vadonatúj és egyszeri előadás, performansz kerül bemutatásra, amelyek három különleges rendező, Ardai Petra, Kárpáti Péter, Vajdai Vilmos és a Tünet Együttes találkozásából születnek. Közös pontjuk a társulat Voks című előadásának szavazó rendszere. Az előadások szereplői többek között Nagy Zsolt, Stork Natasa, Tóth Ildikó, a TÁP Színház és természetesen a Tünet Együttes tagjai, Furulyás Dóra, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel.

Az előadást követően a közönséget párbeszédre várják a színházteremben. Ezúttal a nézőket kérdezik arról, mi a véleményük a független színházi társulatok helyzetéről, van-e szükség rájuk, milyen megoldásokat javasolnak. A cél egy közös akcióterv kidolgozása. A beszélgetés résztvevői: a nézők és a független társulatok képviselői, többek között Erős Balázs, Fodor Tamás, Goda Gábor, Horváth Csaba, Mundruczó Kornél, Talló Gergely.

Időpont: 2012. december 7. (péntek) 20:30 Trafó Kortárs Művészetek Háza

voks_szavazorendszer_kovago_nagy_imre

A voks szavazórendszere

Állásfoglalás a függetlenek helyzetéről

A közönségnek a fesztivál ideje alatt más módon is lehetősége nyílik arra, hogy állást foglaljon a független előadó-művészet helyzetével kapcsolatban. December 6-án (csütörtökön) 17:45-kor a Kábé 10 fesztivál nyitányaként Jövet-menet címmel rituális séta, beszélgetős szolidaritási túra indul a társulat jelenlegi otthonától, a Jurányi Produkciós és Közösségi Inkubátorház elől, majd a menet a rendezvény helyszínére, a Trafó Kortárs Művészetek Házába kíséri a Tünet Együttes születésnapi gyertyáját. A sétával a kortárs művészet kritikus helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet. Találkozási pont: 17:45 1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. Útvonal: http://goo.gl/maps/OJj0G

Emlék koncert zárja a fesztivált

A fesztivált december 8-án 19 órakor Emlék Koncert címmel gála zárja, amelynek keretében a Tünet Együttes állandó zeneszerzője, Márkos Albert szövi koncertbe, és gondolja újra tíz év Tünet-zenéit. Közreműködik többek között Sena, Kozma Orsi és Ágoston Béla. Az estét meglepetés művészek meglepetés performanszai zárják.

kabe_10_kasza_gabor_1_k

Időpont: 2012. december 8. (szombat) 19:00 Trafó Kortárs Művészetek Háza

A három ajándék rendezés:

Ardai Petra: Nem emlékszem, hogy engem így neveltek volna
Kis emberi statisztikák, szubjektív leltár.

Kárpáti Péter: TITKOS TÜNET (Az álom féltestvére)
A Tünet Együttes és a Titkos Társulat közös utazása a Labyrinthusban.
„Fölveszem a herevédőt, majd a lábszárvédőt. Fölhúzom, becsatolom. Aztán a fejvédőt. Becsatolom. Beteszem a számba a foggumit. Ráharapok. Fölveszem a kesztyűt. Becsatolom. Kész vagyok.

A Halállal szparringolok. Bal egyenesekkel tartom távol. Rádobok egy kombinációt: bal, jobb horog a fejre, és jobb lábbal egy körívest. Ráküldök még egy jobb egyenes rúgást. Levédi, válaszol két egyenessel és egy csapottal. Rúgok egy körívest combra, és rárobbanok négy egyenessel. Egy bal csapottal közbeszúr, dől a fülemből a vér. Térdelek a földön. Lefekszem a földre. Kiköpöm a fogvédőm. Ő leveszi a kesztyűjét, leveszi a fejvédőjét. Megnézi a pupillámat, beszél hozzám, csönd van.”

Vajdai Vilmos: Vosk

„A Tüntet Együttes mellett, velük, mi is tünetünk, és leadjuk a Voskunkat /sicc (sic!)/! TARFÓ decebmer” (V. V.)

süti beállítások módosítása