Jordán Tamás Békéscsabán rendez

Zalán Tibor és Huzella Péter Hetvenhét című interaktív mesejátékát viszi színre január 11-én a Békéscsabai Jókai Színház Jordán Tamás Kossuth- és Jászai-díjas színművész, rendező vezetésével. Jordán jó hangulatú, termékeny próbaidőszakot ígér, amely december 2-án, vasárnap az olvasópróbával kezdetét is vette.

Jordán Tamás a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetői székét egy időre a Jókai Színház rendezői székére cseréli fel: Zalán Tibor és Huzella Péter zenés mesejátékát, a Hetvenhetet a Merlin Színház 1998-as bemutatója, valamint a szombathelyi sikerek után most Békéscsabán állítja színpadra a társulat tagjaival, valamint a gyermekekkel. Ők ugyanis fontos szerephez jutnak az előadásban: oroszlán, róka vagy nyúl képében segíthetik a történet alakulását. A színházi élmény így egy mozgalmas, kalandos utazássá válhat számukra, amely során személyes részeseivé válhatnak a mesének.

jordan_bekescsabaFotó: Nyári A./A-Team

Jordán Tamás, ahogy az olvasópróbán megfogalmazta, egyik alapelve, hogy a munkás hétköznapok, ha nem is örömünnepek, de boldogságosak legyenek. „Kíváncsi vagyok mindenkire!” – tette hozzá a rendező, aki elvárások nélküli próbaidőszakot ígér a szabad alkotás jegyében. Zalán Tibor kedves, humoros szövege és Huzella Péter – aki, mint kobold-játékmester vesz részt a produkcióban – dalai a felnőtt nézők számára is szórakoztató kikapcsolódást kínálnak. A díszletterveket Gnandt János készíti, a jelmezek Petrovszki Árpád tervei alapján születnek meg. A koreográfiák Kerekes Judit munkáját dicsérik majd, a különböző varázslatos effektek – mert abban sem lesz hiány – létrehozásában Fekete Péter segíti a társulat munkáját. Az előadást január 11-én 15 órakor mutatja be a Jókai Színház.

süti beállítások módosítása