Részt vesznek a Humán Platformban - Ülésezett a Színházi Társaság

Sajtóközleményben értesítjük Önöket a Magyar Színházi Társaság 2012. december 3-án tartott közgyűlésén történtekről.

A Magyar Színházi Társaság 2012. december 3-án tartotta alapszabályában előírt éves második közgyűlését. Csizmadia Tibor elnök beszámolójában érintette az elmúlt közgyűlés óta eltelt időszakban történt fontos eseményeket.

csizmadia2Csizmadia Tibor

Szóba került a Színházi Bizottságban és a NEÉT végzett munkánk, a középdíjak odaítélésének megváltozott rendszere. Hosszasan beszélt az új tulajdonosi szerkezetű POSZTtal kapcsolatos feladatainkról és a Társaság által rendezett szakmai összejövetelekről. A résztvevők megszavazták, hogy a Színházi Társaság is részt vegyen a Humán plattform elnevezésű programban, amely az EMMI alá tartozó különböző szakmai szervezeteket – kulturális, egészségügyi, szociális – fogja össze szigorúan politikamentesen, s melynek célja a minisztérium és a civil szervezetek közti jobb munkakapcsolat helyreállítása.

A jelenlévők szavaztak arra is, hogy kiket terjesszenek fel Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán- díjra, s elfogadták mind az elnöki, mind a gazdasági beszámolót.

Az összejövetel legfontosabb üzenete az volt, hogy bár mindennapjainkat szinte teljesen átjárja a politikum, a Színházi Társaságnak politikától mentesen, kizárólag szakmai kérdésekben kell hangját hallatnia.

Továbbra is felajánljuk a szakmai szervezeteknek a különböző, általuk megadott szakmai témákról szóló rendezvények megszervezését.

Két új taggal, a Szegedi Pinceszínházzal és a budapesti Játékszínnel bővült a Magyar Színházi Társaság tagjainak száma.

süti beállítások módosítása