Színházi nevelés - Továbbképzés indul a Színművészetin

Pedagógusok, bölcsészek és művészeti tárgyakat oktatók részére a Színház- és Filmművészeti Egyetem 'Színházi nevelés' címmel 300 órás szakirányú továbbképzési szakot indít.

Az SZFE közlemémye:

A színházi nevelés szakirányú továbbképzés a színházművészet és a pedagógia közös alkotói és tudományos területeire fókuszálva olyan, elsősorban tanári szaktudást nyújt, mely a hagyományos pedagógia eszköztárát bővítve a művészeti nevelés kreatív technikáival ismerteti meg a hallgatókat. Az Egyetem elméleti és gyakorlati oktatóinak irányításával a hallgatók a drámapedagógia, a dramaturgia, a dráma- és előadás-elemzés, a színpadi látvány, a művészi beszéd, a színészi játék legfontosabb kérdéseivel szembesülnek, kipróbálják magukat színészként, produkciók rendezőjeként, írójaként, de színházi szakíróként is. Elméleti ismereteiket bővítik és rendszerezik, a gyakorlati tárgyakban kreatív képességeiket (íráskészség, vizualitás) fejlesztik, ismereteik későbbi sikeres alkalmazásához a drámapedagógiai tárgyak segítik őket. A kurzus célja, hogy saját alkotói adottságaikkal tisztába jött, speciális tudással bíró és módszertanilag felkészült szakembereket képezzen, akik szerzett ismereteiket a színházi nevelés bármely területén sokrétűen hasznosíthatják.

szfe-logo

A JELENTKEZÉS KÖVETELMÉNYEI:

– Alapszakon szerzett oklevél a következő képzési területek valamelyikéről: bölcsészettudomány, tanárképzés, művészet, művészetközvetítés, pedagógusképzés
– kitöltött jelentkezési lap (a cikk alatt található)
– 2000 forint jelentkezési díj befizetése
– a felvételi vizsgán való részvétel

Az előadások kéthetente pénteki és szombati napokon, 2x10 órában lesznek két féléven át. Az órákat a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói tartják az egyetem termeiben.

A felnőttképzés ára: 160 000 Ft/ félév

A hallgatók a képzés végén záródolgozatot írnak, és gyakorlati vizsgát tesznek, mindezért szakirányú oklevelet kapnak.

Jelentkezési határidő: 2013. január 18.

A következő kurzus 2013 februárjában indul.
A jelentkezési lapot és a csatolt mellékleteket a 1088 Budapest, Vas u. 2/c címre kérjük megküldeni! A borítékra írják rá: Színházi nevelés 2013.

Nyilvántartási szám: OH–FHF/715–4/2009.

Érdeklődni lehet e-mail-ben a pasztor.brigitta@szfe.hu címen.

Letölthető dokumentumok:

Színházi nevelés - mintatanterv - 2013

Jelentkezési lap - színházi nevelés 2013

Színházi nevelés - tájékoztató a képzésről 2013

Forrás: szfe.hu

süti beállítások módosítása