Batarita ismét Budapesten

December 10-én, a Fészek Művészklub Kupolatermében lép fel a távol-keleti butoh-tánc egyik hazai nagykövete, a Batarita Tásrsulat.

Batarita budapesti közönség előtt utoljára május végén szerepelt a Fészek Művészklub Kupolatermében, ahol - az év eleji tokiói és yokohamai fellépések után - utoljára játszotta hazai színpadon Évszakok című, 2010-ben Dél-Koreában születtet darabját.

Azóta eltelt fél év, melyet a koreográfus, egy ösztöndíjnak köszönhetően (Cultural Partnership Initiative - CIDance Exchange 2012), ismét Dél-Koreában töltött, ahol számos előadó-művészeti programban vett részt. A legfontosabb ezek közül az a nemzetközi koprodukciós munka volt, melyben Nigériából, Romániából és Tajvanról érkező, szintén ösztöndíjas koreográfusokkal és három helyi alkotóval együtt dolgozott. A két elkészült darabot Dél-Korea legnagyobb táncfesztiválján, a Seoul International Dance Festival-on mutatták be.

Ezzel párhuzamosan a művésznő a Busan városban dolgozó SHIN Társulat felkérésének is elegett tett, részükre egy egész estés táncelőadást koreografált; meghívást kapott egy szöuli színházi társulatba, ahol egy repertoáron lévő kortárs drámában szerepelt; és több ízben lépett fel az Évszakokkal Szöul és Busan városokban.

A hat hónap természetesen nem csak a táncról és a kemény munkáról szólt. Batarita számára az ösztöndíj kivételes lehetőség volt a Dél-koreai tradicionális és kortárs, előadó és vizuális művészetek, és nem utolsósorban a korai nyelv megismerésére. Mindezekkel átitatva készült „Hangok a széllel…” című új szólójára, melyet hazatérése után néhány nappal már láthatunk is a Fészek Művészklub Kupolatermében.

BATARITA_T_RSULAT___HANGOK_A_SZELLEL___plakat

Batarita Társulat: HANGOK A SZÉLLEL…

/A butoh filozófiájára épülő kortárs tánc/

Premier : 2012. december 10. 19:00

Budapest, Fészek Művészklub, Kupolaterem

Koreográfia, tánc, díszlet, jelmez: Batarita
Zene: XRC Kovács Balázs, montázs

Produkciós asszisztens: Pintér Gábor

2012. december 10. 19:00

Budapest, Fészek Művészklub, Kupolaterem

Program:

18:40 Hangoló (Közös ráhangolódás az előadásra)

19:00 Előadás

20:00 Közönségtalálkozó (30 perc)

Belépés:

Fészek klubtagoknak érvényes tagsági igazolvánnyal, minimum egy héttel korábbi foglalással a titkárságon.

Vendégeknek a Jegymesternél vagy a Fészekben megváltott belépőjeggyel.

Helyár: 1500 Ft

Fészek Művészklub: 1073 Budapest, Kertész utca 36., Tel: (06-1) 342-6548 (06-1) 342-6549

süti beállítások módosítása