Művészeti díjátadó a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója tegnap este nyújtotta át a társulat tagjainak a 2011/2012-es évad művészeti és társulati díjait.

Az elismeréseket a színház művészeti tanácsa, illetve a társulat szavazatai alapján ítélik oda az elmúlt évad kiemelkedő művészi teljesítményeiért. A 2011/2012-es évadban a fődíjat Györgyjakab Enikőnek az Übü király (r: Alain Timar), a Tökéletes menyegző (r: Karin Coonrod), valamint a Hedda Gabler (r: Andrei Şerban) előadásokban játszott szerepeiért, és Bogdán Zsoltnak a Julie kisasszony (r: Felix Alexa), valamint a Hedda Gabler (r: Andrei Şerban) előadásokban nyújtott alakításaiért ítélte oda az intézmény művészeti tanácsa. A társulat díját Szűcs Ervin vitte el a Születésnap (r: Robert Woodruff) című előadásban nyújtott alakításáért.

tarsulati_dijazas-7795

A Vlad Mugur díjat, amelyet minden évadban egy-egy vendégművésznek ítél oda a művészeti tanács, Robert Woodruff a Születésnap című előadás rendezője kapta. A Bánffy Miklós vándordíjat Szűcs Ervinnek ítélte oda művészeti tanács Christian szerepéért a Születésnap című előadásban. A Bánffy Miklós vándordíjat a Quadro Galéria támogatja.

 

süti beállítások módosítása