Törőcsik Mari a Vígszínházban

Eszenyi Enikő rendezésében játszik főszerepet Törőcsik Mari a Vígszínházban. Hanoch Levin Átutazók című komédiáját márciusban mutatják be.

A Vígszínház ajánlója:

Az Átutazókban öt család életébe, nehéz vagy éppen zűrös hétköznapjaiba, barátságok, házasságok, szerelmek történetébe kapunk bepillantást. A kis mozaikokból felépülő történet minden mozzanata életszeretetet és optimizmust sugároz magából, mert bár az Átutazók kilenc temetésről szól, mégis minden mondatából árad a bölcsesség és a humor. Hanoch Levin döbbenetes erejű komédiája folyamatosan a zsenialitás és az abszurd határán táncol, és a halált nem valami sötét tragédiaként ábrázolja, hanem életünk velejárójaként, amolyan természetes szükségszerűségként.

torocsik_mari

A leghíresebb izraeli drámaíró több mint 50 színpadi művét világszerte hatalmas sikerrel játsszák Üzbegisztántól Kenyáig. Hosszan lehetne méltatni Hanoch Levin színdarabjainak egyszerre szenvedélyes és melankolikus atmoszféráját, különleges, a költői és a drámai nyelvet ötvöző stílusát és finom, ironikus ugyanakkor éles humorát, de mindennél talán még fontosabb, hogy Levin mindig hihetetlen fogékony volt a kisemberek problémáira, és csodálatos érzékenységgel ábrázolta azokat. Az Átutazókban szinte az egész társulat színpadra lép. Minden generáció részt vesz az darabban, így az igazi, nagy társulati munka lesz, és reméljük, az együttjátszás ereje és öröme fog sugározni az előadásból is.

süti beállítások módosítása