17 éve vagyunk 'egy pár' - A Peller-Szendy kettősről

Peller Károly és Szendy Szilvi karrierje a Marica grófnővel, majd A Csárdáskirálynővel indult be igazán. Mind az ő sikerük, mind pedig a daraboké, azóta is töretlen.

Több mint tíz évvel ezelőtt, hosszú rekonstrukciós munkálatok után, az Operettszínház a Marica grófnővel nyitotta meg újra kapuit a közönség előtt. Nem sokkal ezt követően jött A Csárdáskirálynő bemutatója. Szendy Szilvi és Peller Károly ma is ugyanazokat a szerepeket játsszák mindkét előadásban.

"Kerényi Miklós Gábor 2001-ben osztotta rám először Liza szerepét, amit akkor Oszvald Marikával felváltva játszhattam, Kiss Zoli és Szolnoki Tibor partnereként. Valami gyönyörűt és nagyot szerettünk volna alkotni. Gyakorlatilag beköltöztünk a színházba, azért hogy valami csoda születhessen. És meg is született" - mondja Szendy Szilvi, akit a bemutatón kívül egy másik igazán különleges élmény is a Marica grófnőhöz köt. "Éjjel nappal próbáltunk. Lőcsei Jenő koreográfussal rengeteg időt töltöttem a balett-teremben. Azóta a férjem és van egy 9 éves  kisfiunk. A Marica grófnőbe beállni, minden szempontból egy új élet kezdete volt számomra 10 évvel ezelőtt." - nevet a színésznő, aki szinte elválaszthatatlan társával, Peller Károllyal alkotja mind az októberben felújított Marica grófnő, mind a nemrégiben Baden-Badenben sikert aratott A Csárdáskirálynő táncos-komikus szubrett párosát.
peller2 "Szilvivel 17 éve vagyunk 'egy pár'. Ennek köszönhetően ma már egy szempillarebbenésből tudjuk, hogy mit fog csinálni a másik. Szavak nélkül, egy olyan szimbiózisban tudunk együttműködni, mintha egy test lennék. A Marica grófnőt mi ketten játsszuk a legrégebben folyamatosan, bár régen nem voltunk egy szereposztásban, így viszonylag ritkán találkoztunk össze a színpadon. Külön öröm számomra, hogy a Szendy-féle Liza mellett most én lehetek Zsupán" - mondja Peller Károly.

Szendy Szilvi Lizát, egy intézetis kislányt, a darab szubrettjét alakítja az előadásban, aki élete első szerelmét éli meg Zsupánnal, akit Peller Károly játszik. Az első közös bemutatójuk óta eltelt több, mint 10 évben rengeteg minden megváltozott bennük és körülöttük is. A darabot éppen ezért Kerényi Miklós Gábor is a mai világhoz alkalmazkodva állította színpadra, kicsit eltérve korábbi rendezésétől.
"Örömmámort és boldogságot éreztem, amikor frissen végzett stúdiósként beállhattam a Marica grófnő előadásba. Onnantól kezdve folyamatosan játszottam a szerepet Münchenben, Londonban, Japánban, Baden-Badenben. A világot bejártam Maricának köszönhetően. Most, hogy újra az Operettszínház színpadán játszhatom a szerepet, ismét ezt az örömmámort érzem. De már egy 10 évvel tapasztaltabb színész vagyok. Ha visszanéznénk a korábbi előadásokat, a mostanihoz képest egy másik Zsupánt látnánk. Változtam a szerepben. Ma már sokkal bátrabb vagyok, jobban merek mókázni, és el merem engedni az indulataimat. A mostani előadás tele van újdonsággal. Ez egy friss és mai, de nem modernkedő Marica grófnő, ami újra rendkívül szerethetővé teszi a darabot." - magyarázza Peller Károly.

peller_szendi

Azonban nem csak Peller Károly változot sokat, hanem partnernője Szendy Szilvi is.
"Kareszhez hasonlóan én is pont tíz évvel lettem tapasztaltabb színész. Nagyon megváltozott az élethelyzetem. Ha akarnék se tudnék ugyanúgy hozzáállni ehhez a bemutatóhoz, mint a 'régi' Maricához. Ettől függetlenül Liza hamvasságát muszáj visszahoznom a színpadra. Arra törekszem, hogy ne csak illúzió legyen, hogy egy kislány áll a színpadon, hiszen bennem a mai napig ott van az a kislány... Ebben nem változott semmi. A jeleneteket pedig nagyon élvezem. Ezekben benne van az elmúlt tíz év, amitől értünk. Szívem szerint én az első őszi összpróba másnapján már megmutattam volna a közönségnek. És nem csak a rendezés és a szereposztás új, de Gyarmathy Áginak köszönhetően csodaszép új jelmezeket is kaptunk, amik a 20-as, 30-as éveket idézik. Vagyis a bennem lévő régi érzések most rengeteg újdonsággal keverednek. Imádom" - árulja el Szendy Szilvi.

szendi2Szendy Szilvi, Peller Károly, Vadász Dániel, Fischl Mónika, Lehoczky Zsuzsa mellett rengeteg új sztárral is frissült a KERO®-rendezte Marica grófnő szereposztása, Bordás Barbara, Dancs Annamari vagy Boncsér Gergely személyével.

A Marica grófnő és a Csárdáskirálynő is folyamatosan látható az Operettszínházban, és a közeljövőben a két előadásra várnak a baden-badeni, berlini és tel-avivi színpadok is!

 

Forrás: Operett.hu

süti beállítások módosítása