Elvesztette perét Markó Iván a Revizorral szemben

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely a Revizornak adott igazat.

Pert indított a Revizor kritikai portál ellen Markó Iván. Az egyiket „a személyiségi jog megsértése” címén. Mivel első fokon veszített, fellebbezett; így másodfokon újra tárgyalták az ügyet. 

A portálon Králl Csaba, Trafó: Ez itt a vég? Nyílt levél Bozsik Yvette-hez, címmel közölt írást. Ebben megemlítette Markó Ivánt is. „Markó Iván, aki még mindig marko_ivanabban a hiszemben él, hogy ő a messiás – a szakmában és országhatárainkon kívül sehol sem jegyzett Fesztivál Balett élén” – fogalmazott a kritikus. „Egyébként meg: vajon nem kellemetlen számodra, hogy Markó Ivánéval együtt említik a nevedet, aki úgy világhírű koreográfus (lásd Szőcs Géza felszólalását), ahogy én világhírű zsurnaliszta, és amit ő képvisel, az köszönő viszonyban sincs azzal, amit Te a kortárs művészetről gondolsz? Persze, Markó csináljon azt, amit akar, szíve joga, de Te kész vagy összebútorozni a nyolcvanas évekkel?” – kérdezte Králl Bozsik Yvette-től, amikor Szőcs Géza, akkori kulturáért felelős államtitkár felvetette Markó és Bozsik társulatának szánná a Trafót. A Fővárosi Ítélőtábla véleménynek nyilvánította a Markó Iván által sérelmezett bekezdéseket.

A felperes, azaz Markó Iván 50 ezer forint plusz áfát köteles fizetni az alperesnek, azaz a Revizornak, 160 ezer forint plusz áfá megtérítésével pedig a magyar államnak tartozik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett 130 millió forintos kormányzati támogatást kapott, miközben az összes független táncegyüttes működésére idén csak 211,9 millió forint jut. A rendkívüli intézkedés ellen nyílt levélben tiltakozott több mint negyven táncművész. Markó Iván pedig úgy vélekedett a Hír TV-nek adott interjújában: : "Káin levette a maszkját."

süti beállítások módosítása