Az én Csikym – kilométerfalás a felújításért

A Csiky Gergely Színház vezetése az épület felújítása ügyében civil összefogásra hívja azokat az embereket, akiknek fontos Kaposvár város színháza.

A színház közleménye:

Nem anyagi segítséget kérünk, hanem azt, hogy sport-teljesítményükkel az ügy mellé álljanak azok, akik támogatják a felújítás megvalósulását. Az épület 101 éves. Felújításra szorul. A 2011/2012-es évadban a Téglajegy kibocsátásával már elindult egy folyamat, melyhez – nagy örömünkre – országos szinten sokan csatlakoztak.

Manapság mindenki pénzért fordul az emberekhez. Ezzel szemben most induló új akciónkkal mi arra ösztönzünk mindenkit, hogy fizikai teljesítményét, megtett kilométereit ajánlja fel a felújításért. Így kötve össze a kultúra ügyét az egészségmegőrzés kérdésével.

1

Ma este, az Othello Gyulaházán című előadásunk premierjén indítjuk útjára Az én Csikym – km-falás a felújításért elnevezésű akciónkat, melyben minden megtett egy méter 100 forinttal növeli a virtuális összeget. Szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet a Csiky Gergely Színház felújításának szükségességére – valamint az egészséges életmód fontosságára. Egyaránt számoljuk az amatőr szinten és a versenyszerűen sportolók által felajánlott kilométereket is.

 

A Csiky Gergely Színház futócsapata – melynek tagjai Horváth Zita, Takács Géza, Szvath Tamás, Fándly Csaba színművészek és Bérczes László, a színház művészeti vezetője – összesen 72 kilométert tettek meg idén ősszel a 27. Spar Budapest Nemzetközi Maratonon, melyen a „Fut a színház” kategória bronzérmét nyerték meg. Ezt a 72 kilométert ajánlják fel a Csiky Gergely Színház felújításáért. A díjukat Péter Attila, tájfutó és minden sportesemények ceremóniamestere hozta el nekik.

2

Kezdeményezésünk partnerre talált a Fittlesz Sport Egyesületben. Ők ajánlották fel, hogy biztosítanak a színház számára egy biciklit – ezt a biciklit –, mely az évad végéig az előcsarnokban méri a megtett kilométereket. A színházépületen kívül az Egyesület két termében, az XL Fittleszben és az Aquában található összes futópad és spinning-kerékpár órái is Csikyért pörögnek. Ezúton is köszönjük Kováts Zsoltnak, az Egyesület elnökének támogatását. Az XL-ben edző Kaposvári Kosárlabda Klub szintén csatlakozott akciónkhoz: edzéseik kilométereit ajánlják fel a színház felújításának ügyéért. Köszönjük a csapat tagjainak, és sok sikert kívánunk!

Az első kilométerfalók itt a helyszínen:

Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház igazgatója

Kováts Zsolt, az XL Fittlesz Sport Egyesület elnöke

L. Balogh Kriszta főépítész asszony

Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, a Kaposvári Önkormányzat Tanácsnoka, a Sportbizottság elnöke

Katona Andrea, a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület elnöke

Monok Tibor, a Kaposvári Kosárlabda Klub ügyvezetője

Dávid Gergely és Kiss Kornél, a Kaposvári Kosárlabda Klub játékosai

 

Ma este indul a kilométer-gyűjtés! Minden kilométer számít!

süti beállítások módosítása