Lili bárónő premier a Vörösmarty Színházban

Hétvégén újabb bemutatóval jelentkezik a Vörösmarty Színház: Huszka Jenő Lili bárónő című operettjét december 15-én 19 órakor mutatják be a nagyszínpadon.

Huszka Jenő egyik legnépszerűbb operettje a Lili bárónő, benne olyan slágerekkel, mint "Az egy kis cigaretta", a "Tündérkirálynő, légy a párom" és a "Gyere, csókolj meg, tubicám". A történet szerint llésházy gróf az apja után egy gyönyörű kastélyt és rengeteg adósságot örököl. A kastélyt eladja az újgazdag Malomszegi bárónak, és egy félreértés folytán, álruhában elszegődik komornyiknak a saját kastélyába, mert első látásra beleszeret az új tulajdonos lányába, Lili bárónőbe. Malomszegiék nem tudják, hogy az inasuk a gróf, Lili azonban így is viszontszereti Illésházyt, akit azonban vissza akar szerezni korábbi szerelme, a színésznő Clarisse...

lili1

„Ez a műfaj igazi hungarikum, és funkciója a teljes kikapcsolódás. Tudjuk és vállaljuk, hogy ezek az esték arra valók, hogy a szenzációs dallamokkal – hiszen még azok is ismerik a dalokat, akik még sosem látták a művet színpadon – és önfeledt komédiázással felhőtlen szórakozást ajándékozhassuk a közönségnek, hogy három órán keresztül megfeledkezhessenek a gondjaikról” – mondja az előadás rendezője, Korcsmáros György.

lili2

A darabot december 15-én, szombaton mutatja be a Vörösmarty Színház. Lili bárónőként Mahó Andrea és Szabó Emília lép színpadra, Illésházy grófot Buch Tibor és Keller János alakítja. Utóbbi művészt operettekben felváltva láthatjuk bonvivánként és táncos-komikusként.

„Bonvivánként kerültem a fehérvári színházhoz tizenegy évvel ezelőtt” – meséli Keller János. „Eljátszottam a Mágnás Miskában Baracsot, a Csárdáskirálynőben Edvint, a Tokaji aszúban Pistát... Utána jött egy váltás, amikor Szurdi Miklós, az akkori igazgató úgy gondolta, hozzám inkább a táncos-komikus szerepkör illik. Két évaddal ezelőtt ismét bonviván szerepet kaptam: újra Baracsot játszottam a Mágnás Miskában, tavaly táncos-komikus voltam a Csárdáskirálynőben – jó érzés, hogy mindkét szerepkörben számítanak rám. A Lili bárónő újdonság számomra: bár Váradi Eszter Sárával régóta lépünk fel operett-összeállításokkal, azokból ez az operett valahogy mindig kimaradt. Pedig csodálatos dalok vannak benne, és ezeket most eredeti változatban, nagyzenekari hangszerelésben hallhatja a közönség, a zenekart Drahos Béla vezényli. Érdekességként elmesélem, hogy a pár éve bemutatott Bor, mámor, szerelem című operettgálában egy operettszerzőt alakítok, és most megint, hiszen Illésházy gróf sikeres színpadi szerző, Lili bárónő pedig színésznői álmokat dédelget. Erről most többet nem árulok el: az előadásból minden kiderül” – mondta Keller János.

Lili8

Decemberben többször megtekinthető az előadás a Vörösmarty Színházban, 19-én, 20-án és 31-én 17 órától, 21-én és 29-én pedig 19

órától várja a publikumot a Lili bárónő.

Fotók az előadásból:

lili3

1.

Lili10

2.

lili4

3.

lili5

4.

Lili9

5.

Lili6

6.

Lili7

7.

 

Forrás: vörösmartyszínház.hu, fehervar.net

süti beállítások módosítása