Újra pályázik a leváltott Bátyai Edina

A Szegedi Szabadtéri Játékok leváltott igazgatója újra megpályázza az igazgatói posztot.

Bátyai Edina a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, hogy a posztra kiírt pályázattól eltiltani nem lehet. A másik megoldás az lehet, hogy elhagyja a várost, de még akár az országot is, bár ezek nem kikristályosodott tervek.

Bátyai Edina hozzátette, nevetségesnek találja leváltásának körülményeit. Ő maga soha sem bonyolódott politikai kérdésekbe igazgatói feladatainak betöltése alatt. Mint fogalmazott: soha sem haveri alapon döntötte el, hogy ki jöhet rendezni vagy játszani a Szabadtéri Játékokra.

batyaiedina

A szegedi közgyűlés leváltotta néhány hete az igazgatót, de Botka László polgármester nem írta alá a határozatot. Emiatt újra tárgyalt a közgyűlés a kérdésről, és végül a 29 tag közül 14 fideszes és egy jobbikos képviselő ismét megszavazta Bátyai Edina leváltását.

Miért is ne pályáznék újra? – kérdezett vissza lapunk érdeklődésére Bátyai Edina. – Az esélyek persze láthatóak a harcmodorból, de az ügynek, a szimpatizánsoknak, a kollégáknak és önmagának tartozik annyival, hogy újra megpályázza a posztot. Az eljárást ugyanis roppant igazságtalannak tartja, és úgy érzi: valamit tenni kell, mikor az embert puccsszerűen eltávolítják – mondta.

A Klubrádióban tett nyilatkozatot itt meghallgathatják.

süti beállítások módosítása