Kik dolgoznak majd Vidnyánszky mellett?

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója már a hétfő reggeli, nyertes pályázatát bejelentő sajtótájékoztatón is megemlítette, hogy a Nemzeti Színházba követi a debreceni színházi csapata.

Köztük Nagy Judit gazdasági igazgató, aki azonos posztot fog betölteni, Kozma András, dramaturg, műfordító, tolmács, Kulcsár Edit erdélyi magyar dramaturg, aki kulturális menedzserként dolgozik Debrecenben, illetve a Magyar Játékszín Társaságnak, vagyis a határon túli magyar színházak egyesületének ügyvezető titkára, Rideg Zsófia, Mensáros-díjas dramaturg, műfordító, Kornya István, újságíró, szerkesztő, aki a marketingért lesz felelős. Király Nina a tudományos kutatóműhely élére kerül. Gemza Péter koreográfusként, Kocsár Balázs pedig zenei munkatársként követi Vidnyánszkyt. Szabó László, a Magyar Teátrum Társaság titkára Vidnyánszky állandó pr-sajtós kisérője lesz. Horváth Patrícia fesztiválmenedzseri posztot fog betölteni. 

NEMZETISZINHAZ

Szász Zsolt Blattner-díjas bábművészt és Pálfi Ágnes költőt a Nemzeti Játékszín, a Nemzeti Színház új folyóiratának szerkesztésére kérték fel. A Nemzeti Színház saját kiadásában megjelenő országos terjesztésű folyóirattal a praxisban lévő alkotókat szeretné majd aktivizálni, megszólaltatni annak érdekében, hogy a színházról folytatott diskurzus a szakma egésze és a közönség számára is nyitottá váljék.

Vidnyánszky Eperjes Károlyt igazgatóhelyettesként venné maga mellé, Ablonczy Lászlót pedig tanácsadóként. Pálffy István, volt tévés-rádiós, KDNP képviselő lehet a kommunikációs igazgató.

Megszületik a Nemzeti „szellemi erőcentruma”, a Művészeti Tanács, amelyben a dramaturgok, tudományos-oktatási műhely munkatársai, Nemzeti Játékszín szerkesztői, kommunikációs és marketing területek vezetői, nemzetközi osztály munkatársai, nemzeti társulatának két delegált színművésze dolgozik.

Forrás: Színház.hu, Csokonai Színház.hu, HVG

süti beállítások módosítása