Zenél az erkély Kecskeméten

Mozart Varázsfuvolájával várták a legifjabb nézőket a Katona József Színház művészei. Elindult ugyanis a Zenél az erkély sorozat, mely játékos formában vezeti be a gyerekeket az operák világába. A Zenél az erkély legközelebb 2013. január 13-án, vasárnap 11 órakor várja a legifjabb korosztályt.

A Katona József Színház közleménye:

Zenés meglepetéssel készült a kecskeméti Katona József Színház társulata a legifjabb közönség számára. Cseke Péter igazgató régi szándéka volt, hogy a színház legifjabb nézőit megismertesse a zene fontosságával, Károly Kati zenei vezető pedig mindig is vágyott arra, hogy komolyzenei programba kezdjen Kecskeméten. E két törekvés találkozásából született meg a december 9-én útjára indult Zenél az erkély című ismeretterjesztő program, mely az opera világába vezeti be a lurkókat játékos, interaktív formában. Az első, kísérleti előadás Mozart Varázsfuvoláját dolgozza fel.

kecskemet

Igazán kevés színház dicsekedhet azzal, hogy az - egyébként prózai tagozatos - színművészei olyan kiválóan énekelnek, mint a kecskemétiek. Természetesen ez a tény is ösztönözte az alkotókat, Károly Katit, Németh Virágot és Vári Jánost arra, hogy belevágjanak a feladatba, és operai keresztmetszetet készítsenek prózai színészekkel, a legfiatalabbakat megcélozva. Az előadást azonban leginkább Drucker Péter személye teszi különlegessé: a színház karmestere, mindent tud a zenéről, és mesélőként mindent meg is tesz, hogy a gyerekek számára is izgalmassá tegye ezt a „kényes, unalmas” műfajt.

A Zenél az erkély legközelebb 2013. január 13-án, vasárnap 11 órakor várja a legifjabb korosztályt.

süti beállítások módosítása