Koncertet tartanak a Stúdió K működéséért!

A Színház.hu nyolcrészes videósorozatot indított, melynek hetedik részét láthatják, olvashatják. A Stúdió K helyzetéről adunk hírt és arról, hogy a kaposvári színészhallgatókból verbuválódott Alagsor zenekar koncertjén mindannyian hozzájárulhatunk a színház működéséhez.

Zubek Adrienn, ügyvezető a Stúdió K helyzetéről:

Sodró Eliza - ének, hegedű arról, hogyan is lett Alagsor...:

Alagsor_-_Sodro_Eliza11. aug. 26. Egy nyár esti koncert valahol Rákoskeresztúron, egy kertben. Tetszik a zene, jók a szövegek.
- Bence, mi a nevetek?
- öhm… Lavate los manos
- Az mi?
- Valami family guy-os vicc.
2011. okt. 11. Egy őszi buli Kaposváron. Tetszik a hangzás, meg az új zongora futamok.
- Bence, mi a nevetek?
- Magasföldszint.
- Ez ugyanaz, mint a nyári?
- Nem. Ez jobb.
2012. január Egy csendesülős akkusztik zenélgetés Kaposváron az Egyetemen. Egy hegedűvel a kezemben improvizálok a dalokra. Tetszik a közönség.
- Bence! Mi a nevünk?
- Alagsor.

Benkó Bence (dalszövegek, gitár, ének) arról, hogy tenni kell:
Alagsor_-_Benko_BenceBenkó Bence vagyok, a zenekar dalszövegírója, gitárosa. Színészhallgatóként már megtapasztalhattuk, hogy ha valamit szeretnénk az élettől, azért jobbára nekünk kell tennünk valamit, így aztán fogtuk magunkat és megalapítottuk a zenekart. A funkciója szinte hasonló, mint az általunk kitalált és működtetett k2 Színházé, hiszen szabadidőnkben csináljuk és arra használjuk fel, hogy a felhalmozódott energiáinkat levezessük. Az, hogy egy előadást hozunk létre, vagy éppen közösen zenélgetünk, majdnem mindegy, hiszen mindkettővel a véleményünket próbáljuk kifejezni magunkról, a világról. Fellépési helyet találni mindkét esetben hasonló nehézségekkel jár, de most igazán örülünk, hogy a Stúdió K befogadta kis csendesülős estünket, mert remek helynek tartjuk, nagyon kedves emberekkel. Remélem, hogy ez az alkalom nekik is kifizetődő lesz - a szónak nem csak financiális értelmében. Reményeink szerint felhívjuk a figyelmet arra, hogy van értelme összegyűlni egy közös ügyért, vannak pici, de fontos helyek a nagy városunkban, amelyekre érdemes Alagsor_-_Dargo_Gergelyodafigyelni, mert eltűnésük veszteség volna. Színészhallgatóként ez feladatunk is. Mi egyelőre nagyon örülünk annak, hogy biztosított a lehetőségünk a szabad játékra, hogy a saját örömünkre dolgozhatunk, nem a megélhetésért. 27.-én ennek örömével fogunk azokért játszani, akiknek most küzdeni kell azért, hogy alkothassanak. Szeretettel várunk mindenkit!
Dargó Gergely (zongora, vokál) a közös munkáról:
Nevem Dargó Gergely, én vagyok a zongorista. 1 éve csatlakoztam az Alagsorhoz, de már sokkal hosszabbnak tűnik az együtt eltöltött idő... Két évig a kaposvári színművészetin tanultam, utána a debreceni színházhoz szerződtem, így messze kerültem a csapattól, mégis mindig sikerült időd találnunk egymásra. 16 év zongorázás után, az, hogy van egy működő! együttesem, akikkel játszunk jazzt, reggea-t, blues-t, country-t, mulatóst, "kicsit-pop-ost", kicsit alternatívot, akikkel képesek vagyunk közösen ötletelni és atmoszférát teremteni, nagyon nagy dolog számomra. Remélem az összhangot a Stúdió K közönségével is meg fogjuk tudni osztani. 

Alagsor_-_Horvath_SzabolcsHorváth Szabolcs (gitár, ének, zongora) arról, hogy az Alagsor fejlődésben van:
Horváth Szabolcs vagyok, a Kaposvári Egyetem tanulója. Szeretem az epres csokit, a gyümölcsöket, főleg a narancsot, a pengés megoldásokat és a kapucnis pulcsit. Szeretnék jókat játszani, és közben építeni a fejem belsejét. Az Alagsor zenekarban gitárosként létezem, illetve néha zongorázom, de csak ilyen guzmis major akkordokat tudok lefogni. Igazi öröm, ha egy dalt úgy játszunk el, hogy egymás szemét, esetleg testét figyeljük és nem a kezünket.

Dobó Enikő (ének) arról, miért pont a Stúdió K:
Dobó Enikő vagyok, negyedéves színészhallgató. Az iskola mellett Kecskeméten, a Katona József Színházban töltöm gyakorlatom. Tavaly augusztusban kezdtünk el zenélni Bencével, akkor még Magasföldszint néven futottunk, majd az idő múlásával lassan cserélődtek a zenészek, legfőképpen helyrajzi okok miatt és gyarapodott a létszámunk. 

Alagsor_-_Dobo_EnikoAz, hogy hónapról-hónapra sikerül egyre több helyre eljuttatni a zenénket és olyan helyszíneket találni a koncertjeinknek, mint például Bárka Kávézó és 27.-én a Stúdió K Színház, az hatványozza a zenélés örömét. A Stúdió K már második éve befogadó színháza az osztályunk vizsgáinak, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ezt szeretnénk kifejezni azzal is, hogy egy karácsony-búcsúztató koncert bevételével támogatjuk a stúdiót.

Gonda Kata (basszusgitár) az első albumról:
Először Kecskeméten láttam az Alagsort és szuperül éreztem magam a koncertjükön, nagy hatással voltak rám. Utána azt gondoltam, szívesen beszállnék közéjük... Néhány napra rá hívott is a Bence, lenne-e kedvem hozzá. Pár próbám volt betanulni Alagsor_-_Gonda_Kataa dalokat, mert közelgett a következő koncert. Bár rettenetesen izgultam, mégis azt éreztem, hogy azonnal a csapat részévé váltam. A múlt nyáron felvettük az első albumunkat, így tényleg összekovácsolódtunk, beleástuk magunkat a dalok mélyébe, mindenkinek belekeveredett a stílusa a zenénkbe, hatottunk egymásra. Most azért izgulok, hogy lehessen általunk hatni egy picit a Stúdió K anyagi helyzetére..

Alagsor_-_Beli_Adam

Béli Ádám (ütőhangszerek) arról, milyen is lesz a koncert:
Mohácsi János osztályában végeztem 2O12-ben. Idén, nagy örömöre a Centrál Színházhoz szerződhettem! Előtte a kaposvári színházban voltam gyakorlaton, az idő alatt alakult az Alagsor. Tavaly januárban hívott Bence dobolni a zenekarba. Nem értettem. Nincs dobszerkóm, trombitás vagyok. Igaz játszom néhány hangszeren, de hívhatott volna profibb ütőst is. Kedvet adott, hogy ezt hiába vetettem fel neki.

Igyekeztem a zenekarral együtt fejlődni, sokat jelentettek a lopott időkben, sokszor éjszaka, a főiskolán tartott jó hangulatú próbák és a Bence szövegeire épülő lélekmelengető muzsika, amit hihetetlen együttműködéssel sikerült úgy összepakolgatni, hogy mindannyiunk magáénak érezze. Egy ideje biztonságban érzem magam az ütőshangszerek mögött, cajon lábdobra változott, a bongó pergődobra. Koncerteztünk Pécsett, Kaposváron, Kecskeméten, Budapesten - kicsit még téblábolósan, exkuzálósan, amatőr bájjal, de minden feszültség nélkül, jó hangulatban. Remélem, hogy a mindenkori jó hangulatot most a Stúdió K-ba is elhozzuk, "hátha a kicsi is sokat számít" mottóval. Januárban pedig, ha minden jól megy,  és ha nektek is tetszik a zenénk, meghallgathatjátok a tavalyi évünk munkájának gyümölcsét, a Betűk a fákon című kislemezt.

Az Alagsor a Facebookon.

Alagsor_-_Muveszetek_volgye_2012

Program

18.3O - Kapunyitás

19.OO - tól - Előzenekar: Csaknekedkislány tánczenekar https://www.facebook.com/csaknekedkislany

2O.OO-tól - Alagsor zenekar 

Vendégművészek:

Ács Eszter – Pegazusok Nem Léteznek https://www.facebook.com/pegazusoknemleteznek?fref=ts

Lábodi Ádám – Bánfalvi Eszter Kvartett https://www.facebook.com/Kvartett?fref=ts

Időpont: 2O12.12.27. 18h3Om.

Helyszín: Stúdió K , 1092 Budapest, Ráday utca 32.
Belépő: 5OO forint

süti beállítások módosítása