Főtéren a Mária Debrecenben

Vidnyánszky Attila rendezésében egyedülálló produkciót mutatnak be advent negyedik vasárnapján délután négy órától a debreceni főtéren.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző elementáris erejű zenéjének és Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színházigazgató-rendezőjének költői képekben megálmodott, egyetemes üzenetű Mária-történetének ősbemutatója tavaly volt a Főnix Csarnokban.
Most, advent negyedik vasárnapján a debreceni Református Nagytemplom előtt a musical három szép részletét láthatják az érdeklődők, háromszáz szereplő részvételével.

ujhelyi_kinga_maria_debrecenÚjhelyi Kinga (fotó: Máthé András)

Kétezer évvel ezelőtt útnak indult Mária hosszú, küzdelmes utat bejárva, kitaszítva, hogy végül világra hozza a Megváltót. Debrecenben a bibliai történet örökké tartó üzenete, a Szeretet himnusza is felcsendül a monumentális zenés darabból. Így válik teljessé a debreceni advent négy hétvégéjének üzenete: "Legyen fény, legyen hit, legyen remény, legyen szeretet!"
Szarka Tamás a Ghymesből megismert, a magyar folklorisztikus hagyományokra épülő zenéje, Gemza Péter erre az alkalomra megálmodott koreográfiája minden bizonnyal felemelő élményt nyújt mindazoknak, akik december 23-án Debrecenbe látogatnak. Advent negyedik vasárnapján a betlehemi csillag fénye, a betlehemi láng is megérkezik a Szentföldről. A szeretet misztériumát mindenki magával viheti aprócska láng formájában a saját otthonába is.

süti beállítások módosítása