Ősbemutatóra készül Bozsik Yvette a fehérvári színházban

Elkezdődtek a Rozsda lovag musical próbái a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A darab rendező-koreográfusa: Bozsik Yvette.

A Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Pelikán Kmaraszínházában tűzik műsorra a Rozsda lovag című mese-musicalt, amelynek ez lesz a hazai ősbemutatója. Szikora János a színház igazgatója még az évad elején emlékeztetett rá, hogy a darab alapjául szolgáló mesekönyv-sorozat is még csak most kezdi meghódítani a magyar gyerekeket. A musical alapjául szolgáló könyv, amely a magyar származású Felix Janosa és Jörg Hilbert szrezőpáros munkája, 1999-ben jelent meg Németországban, azóta pedig számos nyelvre lefordították, és töretlen a népszerűsége a gyerekek és a szülők körében egyaránt.

rozsda_lovagAz első jelmezpróbán: alakul Nyivák figurája.. A vérfarkas szerepében Szemán Béla.

„Szeretettel ajánlom a közönség figyelmébe e Rozsda lovag című családi musical januári bemutatóját. Olyan látványos családi színházi élményt szeretnénk önöknek nyújtani, ahol a kisgyermeke mellett a szülők is felszabadultan szórakozhatnak. A változatos stílusú zene, bravúros dalok, tánc és természetesen a humor lesz ebben segítségünkre. A Rozsda lovag Európában az egyik legnagyobb, 11 részből álló mesekönyv sorozat első darabja. Az utolsó könyvből több mint egymillió darabot adtak el. A bemutatónkkal majdnem egy időben lesz a 3D-s egész estés rajzfilm világpremierje a Rozsda lovagnak a mozikban. Jöjjenek el és töltsünk együtt egy feledhetetlen délutánt, kalandozzunk együtt a Rozsda lovaggal!” – ajánlja a mese-musicalt a Kossuth-díjas rendező-koreográfus Bozsik Yvette.
A Rozsda Lovag magyarországi ősbemutatója a tervek szerint január 20-án lesz.

Forrás: Vörösmarty Színház, Fotó: facebook.com/rozsdalovag

süti beállítások módosítása