Újabb plakátokat terveztek főiskolások a miskolci színháznak

Újabb plakátterveket készítettek az Eszterházy Károly Főiskola diákjai a Miskolci Nemzeti Színház most készülő előadásaihoz: A padláshoz és Az ördöghöz.

Jager-Timea-a-padlas

Jáger Tímea: A padlás

A főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének elektronikus ábrázolás szakos hallgatói az évadban immár másodszor adnak számot gyakorlati tudásukról. Plakátterveiket ezúttal is Csontó Lajos és Szigeti Csongor tanárok szakmai iránymutatása, valamint az előadások rendezőivel folytatott beszélgetés alapján készítették el. A diákok tizenhét terve 2012. december 18-tól megtekinthető a Nagyszínház emeleti társalgójában berendezett kiállításon, és mint az már megszokott, ez alkalommal is kíváncsian várják a nézők véleményét. Szavazni lehet a kiállítás helyszínén, illetve a színház Facebook-oldalán. A kiállítás szakmai értékeléssel zárul a február eleji eSZEM fesztivál ideje alatt.

herr-agnes-az-ordog

Herr Ágnes: Az ördög

 

A színház és a tanszék együttműködéséről:

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének hallgatói a tavalyi évad végén a Miskolci Nemzeti Színház új arculatának kialakításával foglalkoztak.

A legjobb logó-, plakát- és honlap tervekből júniusban Identitás címmel kiállítás is nyílt a miskloci színházban. A zsűri- és közönségdíjas Kónya Réka logótervét láthatjuk azóta is a színház honlapján és kiadványain.

Ebben az évadban Csontó Lajos és Szigeti Csongor tanítványai A vágy villamosa, a Dandin György és A hideg gyermek című előadásainkhoz már terveztek plakátokat. A munkafolyamat végén, a kiállítás lezárásakor a diákok új feladatot kaptak: az ő munkájuk és kreativitásuk eredménye a színházban most látható plakátkiállítás.

süti beállítások módosítása