Putyin útlevet ajánlott Depardieu-nek

Útlevelet ajánlott Gérard Depardieu-nek az orosz elnök, Vlagyimir Putyin.

Depardieu a múlt héten jelentette be, hogy lemond francia állampolgárságról az őt ért méltatlan vádak miatt, amelyek azt kifogásolták, hogy Belgiumban vett ingatlant, hogy ezzel kibújjon a francia adózás alól.

Depardieu Lépését még a francia elnök is elítélte, és "szánalmasnak" bélyegezte. A rázúdult össztűz miatt mélyen megbántott színész a Le Monde című napilap szerint három országot is megnevezett, ahol tárt karokkal várnák: Belgiumot, Montenegrót és Oroszországot - írta az angol nyelvű portál.
Depardieu azt találta mondani, hogy Putyin elnök már útlevelet is küldött neki. Az orosz államfő sajtótitkára azonban kijelentette: a színész bizonyára csak tréfált, mert erről ő mit sem tud.
Putyin a történtek után barátjának nevezte Depardieu-t, és leszögezte, a francia hatóságok nyilván nem akarták megbántani, ugyanakkor "mint bármely közhivatalnoknak, nekik is védeniük kell az irányelveiket". Mint mondta: tudja, hogy a színész franciának tartja magát, és nagyon szereti hazáját, és biztos abban, hogy hamarosan túl lesz élete e nehéz időszakán.
Ugyanakkor hozzáfűzte: "ha Gérard Depardieu valóban orosz letelepedési engedélyt vagy útlevelet akar - akkor az már el is van intézve".

süti beállítások módosítása