Csókos asszony - utoljára az egri színpadon

Szilveszter éjjel utolsó alkalommal látható az egri színpadon Zerkovitz Béla – Szilágyi László Csókos asszony című operettje Moravetz Levente rendezésében. Telt ház lesz, a jegyek már hetekkel ezelőtt elkeltek.

A produkció a Gárdonyi Géza Színház 2012/2013-as évadának nyitóbemutatója volt. A díszletet az Operettszínház adta kölcsön néhány hónapra, így ezalatt a színháznak valamennyi bérletben ki kellett játszania az előadást.

Mi muzsikus lelkek…, Gyere, te nímand!, Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, Asszony, asszony, csókos asszony, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!, Éjjel az omnibusz tetején”…- hogy csak néhányat soroljak népszerű slágerei közül, melyek miatt az operett-irodalom egyik gyöngyszemeként tartják számon – mondja Moravetz Levente, rendező.

csokos_asszony_-_egerFotó: Gál Gábor

A darab ősbemutatóját 1926-ban tartották, azóta járja a világot. A boldog békeidőket idézi, szeretetről, szerelemről, tisztességről, egymásba kapaszkodásról beszél.

Az előadás Egerben is az idei évad nagy sikere volt, több ezren látták. Ezért is tűzte műsorára december 28-án, 30-án, s búcsúztatja ezzel az esztendőt 31-én a teátrum.

süti beállítások módosítása