15 milliót kapott miniszteri keretből az Újszínház

A Nemzeti Kulturális Alap, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter döntése alapján, novemberben, 15 millió forinttal támogatta az Újszínház Ábel és Bodnárné című produkcióit.

A Nemzeti Kulturális Alap nyilvánosságra hozta, hogy miniszteri keretéből az Újszínház, "nemzeti bemutató sorozatának keretében', két új bemutató létrehozására kapott 15 millió forintot, a 2012/2013-as évben: a Tamási Áron művéből készült Ábelre és a Németh László művéből készülő Bodnárné című produkcióra.

Így próbálnak az Újszínházban - az Új Színházi magazin korábbi adása

Az Ábelről Pozsgai Zsolt az Echo TV-ben, az Új Színházi magazin című műsorban is beszámolt, melynek ő a műsorvezetője. “A karácsonyról, a szeretetről, az anya-fiú viszonyról, a családról szól ez a darab, gyönyörű, megrendítő és humoros eszközökkel” – fogalmazott az Újszínház főrendezője.

Az ünnepek kapcsán a darab főszereplőit Kökényessy Ágit, Koncz Andreát és Varga Ádámot kérdezte karácsonyról, családról és többek között arról, hogy érzik magukat az Újszínházban, milyen hatással volt az életükre az, hogy a színházban kezdtek el dolgozni.

Premier előtti gondolatok az Ábelről

Kökényessy Ági elmondta, amikor erről döntött, nagyon csúnya megjegyzéseket kapott, de úgy gondolja, nem érdemes velük foglalkozni, mert ezek indulatból jönnek. “Egy színész színész. Az a dolga, hogy játsszon. Ha nekem itt kínálnak fel jobbnál jobb lehetőségeket, akkor én természetesen ide fogok jönni” – fogalmazott a színésznő.

A teljes műsort itt megtekinthetik.

 

A teljes novemberi, miniszteri döntésen alapuló támogatási lista itt olvasható.

süti beállítások módosítása