"A jövő kulcsa" - operaíró verseny

"A jövő kulcsa" címmel operaíró versenyt hirdet a "Bartók+" Miskolci Operafesztivál.

A verseny célja, hogy olyan új, a "Bartók+" Miskolci Operafesztivál Művészeti Kiáltványa szellemének megfelelő "közönségdarabok" kerüljenek a figyelem középpontjába, amelyekkel vissza lehet hódítani az operába a közönséget.

 

Bármely kortárs zeneszerző pályázhat, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül.

 

A pályázat kiírója - az MKSZ Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. - lehetőség szerint évente írja ki a pályázatot, első alkalommal 2012. évben.

 

A pályamű befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott mű lehet, melynek témája, nyelve és terjedelme kötetlen. Egy szerző több pályaművel is pályázhat, valamint több szerző is pályázhat egy pályaművel.

 

A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

 

A beküldési határidő 2013. március 1.

 

A pályaműveket 4-6 főből álló szakmai zsűri bírálja el, amely kiválasztja a megítélése szerint a kiáltvány tartalmának legmegfelelőbbnek tartott - a beérkezett pályaművek számától függően - 3-5 pályaművet. Ezek a kiválasztott pályaművek jutnak a döntőbe.

 

A szakmai zsűri a döntését, a döntőbe jutott művek listáját 2013. április 15-én teszi közzé a www.operafesztival.hu weblapon.

 

A döntőbe jutott műveket a 2013-as Miskolci Operafesztivál koncertszerűen, félszcenírozott előadásban, zongora kísérettel állítja színre. Emellett a művek egyes részleteit zenekarral, hangverseny keretében is bemutatja. A fesztiválon megtartott döntőben bemutatott darabok közül a zsűri a közönség szavazatát is figyelembe véve választja ki a nyertes alkotást.

 

Minden döntőbe jutott pályamű 1500 EUR díjazásban részesül, a nyertes pályamű pedig további 4000 EUR összegű díjat kap. A pályázat kiírója a nyertes művet a következő évi "Bartók +" fesztivál komplett operaelőadásként szándékozik bemutatni.

 

Részletes információ ITT, a Miskolci Operafesztivál honlapján.

 

operairoverseny

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr6611880175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása