Külön páholyt kapnak az internetfüggők a Guthrie Színházban

Mivel megakadályozni úgysem tudja, ezért a maga javára fordítja az internetfüggő nézők illetlenségét egy amerikai színház.

Az amerikai Minneapolisban működő Guthrie Színház illetékesei megelégelték, hogy hiába kérik udvariasan a nézőktől, hogy az előadás idejére kapcsolják ki a mobiltelefonjaikat, jó néhányan akadnak, akik a darab közben is előkapják a készülékeket például azért, hogy megírjanak egy-egy üzenetet, vagy épp bejelentkezzenek a Facebookra.

guthrie_theaterA Guthrie színház épülete

A vezetőség épp ezért úgy döntött, hogy az okostelefonjaiktól elszakadni képtelen nézők számára elkülönítenek néhány páholyt erkélyen. Aki ide vált jegyet, a készülékét annak is le kell némítania, viszont ha úgy tartja kedve, SMS-ezhet, internetezhet az előadás közben, böngészheti a közösségi oldalakat, frissítheti a profilját és megoszthatja a gondolatait akár az előadásról is. Így nem zavarja sem a színészeket, sem pedig azokat a nézőket, akik teljes mértékben a darabra akarnak koncentrálni.

A színház ráadásul még profitálhat is a dologból annyiban, hogy a közösségi médiában a bejelentkezések által ingyenreklámot kap.

 A lehetőséget egyelőre kísérleti jelleggel, heti egy előadáson vezették be.

Forrás: Nők Lapja

süti beállítások módosítása