Tagozatos működést tervez a Teátrumi Társaság

Háromszorosára nőtt, azaz 48 tagúvá bővült 2012-ben a Magyar Teátrumi Társaság Egyesület (MTT), amelynek közgyűlése úgy döntött, hogy a színházakon felül bővíti a tagsági kört az oktatással, a színháztechnikával és színházi szakírással foglalkozó szervezetekkel is. Lapszemle.

"Nem szeretnénk határvonalat húzni a lehetséges tagok számát illetően” - mondta a Magyar HírlapnakVasvári Csaba, az MTT alelnöke. “Az MTT célja, hogy tagjainak szakmai összefogásával olyan együttműködésre nyújtson lehetőséget, amely nélkül már nem képzelhető el hatékonyság. Együttműködéssel lényegesen gyorsabb az információáramlás, jellemzően könnyebbé válik a különböző fesztiválok megszervezése, koprodukciók kialakítása, és megalapozottabban fogalmazhatók meg távlati tervek is" – közölte Vasvári Csaba a Magyar Hírlappal.

Arról számolt be, a tagsági kör az MTT tagozatos működés kialakításán dolgozik. "Az egyes tagozatok léte attól is függ majd, hogy milyen irányban bővül a tagság. Szükséges azonban különválasztanunk az egyes területen működő tagszervezeteket és szakmákat, mert csak így tudjuk hatékony munkát végezni" - fogalmazott az alelnök, aki a következő POSZT-ról is szót ejtett.

teatrumi

"A következő POSZT szervezésekor mindenkinek közös érdeke lesz a rendezvény szélesebbre nyitása. Többen zártnak, bizonyos szempontból önismétlőnek látták az eddigi fesztiválokat. Az új tulajdonosi szerkezet adta lehetőségek és kihívások, valamint az MTT által hozott új ötletek remélhetőleg színesítik majd a kínálatot" – fejtette ki Vasvári Csaba.

További újdonság, hogy az MTT év végi közgyűlésén elhatározta, hogy színészek, színházi szakemberek és színészhallgatók támogatását biztosító Magyar Teátrum Ösztöndíjat alapít.

Az MTT legutóbbi közgyűlésén a Magyar Teátrum című havilap terjedelmének növelésére és tartalmának színesítésére vonatkozó döntések is születtek. Fekete Péter főszerkesztő, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója ennek kapcsán elmondta: "A folyóirat szerkesztésében az az elképzelés vezet bennünket, hogy az összes tagszínház és szervezet megjelenhessen, rajtuk kívül pedig a teljes magyar színházi palettát megismerhesse az olvasó. Bár a lapot eredetileg a vidéki színházi események fórumaként képzeltük el, 2013-ban erősítenénk fővárosi jelenlétünket is" – nyilatkozta Fekete Péter.

Forrás: Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása