Cserhalmi György kapja idén a Páger Antal-díjat

Cserhalmi György kapja meg január végén a tizenegyedik Páger-díjat Makón.

A mára rangossá vált elismerést a Maros-parti város önkormányzata azért alapította, hogy tisztelegjen a makói születésű Páger Antal előtt.

A díjazott Páger Antal kedves arany pecsétgyűrűjének mását kapja, amelyet a leszármazottak hozzájárulásával készíttet el az önkormányzat évről évre egy példányban. Hogy ki kapja meg, azt a hagyományoknak megfelelően idén is rangos szakmai kuratórium – Hegedűs D. Géza és Tordy Géza színművész, Réz András filmesztéta, valamint a várost képviselő, makói születésű színművész, Szalma Tamás és Gyarmati Antal, az egyetlen fiú Páger unoka – döntötte el.

Cserhalmi György Páger-díjat január 27-én veheti majd át a Hagymaházban Buzás Péter polgármestertől.

cserhalmi_gyorgy

“Szebben nem is kezdődhetett volna az új esztendő, mint hogy megtudtam, megkapom ezt a díjat” – mondta a Délmagyarnak a színész, aki elmesélte: Páger Antallal együtt játszottak az utolsó Sarkadi-filmben, az Elveszett paradicsomban, amely Téni bácsi forgatás idején bekövetkezett halála miatt másként ért véget, mint tervezték. A zárómonológot neki, az ég felé mondta el – emlékezett. Páger Antalról úgy fogalmazott, nem véletlen övezi őt mindmáig oly sok legenda, és az sem, hogy mindenkinek van egy kedves története róla: ő a magyar színház mesevilágának egyik főszereplője.

süti beállítások módosítása