CD jelenik meg a Miss Saigon produkció dalaiból

Január 9-én jelenik meg a Miss Saigon legismertebb és legnépszerűbb dalait felvonultató CD. Az élő felvételt Sopronban, az MKB Musical Aréna gigantikus szabadtéri színpadán bemutatott előadás alatt rögzítették.

A Miss Saigonról:

A nyolcvanas évek közepén, A nyomorultak sikere után Claude-Michel Schönberg új témát keresett. Komponálás közben épp kávészünetet tartott, és belelapozott egy magazinba, amit valaki a zongorán hagyott. Ebben látta meg azt a fotót, amin egy vietnami édesanya a Tan Son Nhut repülőterén éppen végső búcsút int a háború alatt született kislányának. A különös képhez egy valós történet kapcsolódott, amelyet alakpos kutatómunka előzött meg, és mely kiderítette, ki a kislány apja. A gyerek az egykori amerikai katonához, édesapjához utazott.  Az anya azért mondott le a gyerekéről, és küldte az apjához, hogy jobb életet biztosítson számára. Alain Boublil szövegíró és Claude-Michel Schönberg számára ez volt a kezdet.
A Miss Saigon premierjére 1989. szeptemberében került sor a londoni West Enden, ahol a darabot több mint 4 ezer alkalommal játszották tíz éven keresztül, majd bemutatták a Broadway-n, Kanadában, Németországban, a Fülöp-szigeteken, Hollandiában, Brazíliában, Norvégiában és Új-Zélandon is.

miss_sigon"Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó" - írta a Sunday Times, és igazuk lett, hiszen a Miss Saigont a mai napig sorra mutatják be a világ legkülönbözőbb országaiban. Hazánkban kétszer került színre, minden alkalommal KERO® rendezésében: 1994-ben a Szegedi Szabadtéri Színpadon, majd az Operettszínházban játszották, 2011-től ugyancsak itt látható, de a premierre Sopronban, az MKB Musical Aréna gigantikus szabadtéri színpadán került sor, több száz közreműködővel, igazi sztárokkal a színpadon.
A CD ezt, a soproni előadást rögzíti, pontosabban a musical 17 legfontosabb számát, természetesen az elhangzás sorrendjében, követve a történet fonalát. A felvételen a női főszerepet, Kimet Vágó Zsuzsi, Chris-t, az amerikai katonát Dolhai Attila énekli, de hallható mellettük a Budapesti Operettszínház több kiváló művésze: Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília és Csuha Lajos is.

Január 9-én, a megjelenés napján, előadás után, az Operettszínház előcsarnokában Miss Saigon CD dedikálás lesz!

Miss Saigon dallista:
1. Vágó Zsuzsi, Csengeri Ottília, Szabó P. Szilveszter, Dolhai Attila, Feke Pál, Ábrahám Gabriella, Szabó Dóra, Szűts Rita, Mirtse Réka, Musical Együttes: Saigonban tüzes az éj
2. Csengeri Ottília, Vágó Zsuzsi, Németh Ádám, Musical Együttes: A lelkem moziján
3. Dolhai Attila: Istenem, miért?
4. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila: Napfény, holdfény
5. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté: Az esküvő - Thuy közbelép
6. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila: Szaxofon-duett
7. Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Tamás, Aczél Gergő, Petróczi Gábor, Musical Együttes: Saigon eleste
8. Vágó Zsuzsi, Bordás Barbara: Még mindig hiszem
9. Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Musical Együttes: Thuy halála
10. Szabó P. Szilveszter: Ágyban ér a halál
11. Vágó Zsuzsi, Musical Együttes: Én érted adnám életem
12. Feke Pál, Musical Együttes: Bui-doi a név
13. Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Csuha Lajos, Musical Együttes: Bangkok
14. Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Ambruzs Ádám, Kádár Szabolcs, Angler Balázs, Karányi Péter, Petróczi Gábor, Vizi Dávid, Musical Együttes: Kim rémálma
15. Bordás Barbara: Most már, hogy láttam
16. Szabó P. Szilveszter, Musical Együttes: Az amerikai álom
17. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Visnyei Máté: Kim halála

süti beállítások módosítása