Aranylövés - Halász Pétert idézik az RS9-ben

A Halász Péter Pillanatragasztó c. műve alapján készült Aranylövés című előadás január 13-án és 14-én látható az RS9 Színházban.

Az alkotók ajánlója:
Ez egy nagyon furcsa és rendhagyó monodráma, a színész a technika segítségével saját magával beszélget, de ezen kívül (a filmek világában használatos, térhangzást létrehozó 5.1-es hangrendszer segítségével ) több színész hangja is megszólal a térben elhelyezve. Főszereplőnk egy az álmaiba kapaszkodó, meg nem értett képregényrajz-művész, aki emlékei, vágyai és víziói segítségével viszi el a nézőt egy néha már-már horrorisztikus éjszakai utazásra...

Kritikus szemmel:

"Amikor azt mondjuk, odaszegezi a tekintetünket az előadás, nem véletlenül. Az Aranylövésben minden megvan ahhoz, hogy körülbelül másfél órára az ember teljes mértékben lemerevedjen, „celluxként” tapadjon a székbe, amibe aztán meg kell, majd kapaszkodjon. Ez az egész olyan, mint a drog: ha elkap, az első percétől az utolsóig nem is enged szabadulni, de talán nem is akarunk. Az olykor igencsak rideg részleteket, helyzeteket erősíti a Vadász István tervezte díszlet, mely tökéletes mása egy hajléktalan által „berendezett lakrésznek” a főváros egyik kedvelt terén. A szemét borította, irgalmatlan környezet frusztrációt kelthet a nézőben, gorombának tűnhet, amit látunk, ugyanakkor lenyűgöző és minden elemében domináns képet tár elénk." (Huszár Bianka, ertunk.hu)

aranylovesFotó: aranyloves.tk

Aranylövés

/Halász Péter Pillanatragasztó c. műve nyomán - az Aranylövés produkció elöadása
Főszereplő:  Jáger Szabolcs

Felvételröl: Jáger Szabolcs, Mérai Katalin, Hartai Laura, Goya von Gerendássy Ács György, Juhász István

 Gyerek hang: Konrád János
Díszlet - Jelmez: Vadász István

Rendezöőasszisztens: Bokor Zsuzsa

Zene / Technika: Balogh Benedek

Projektmenedzser: Kenderes Bálint

Rendező - Dramaturg: Vadász Ádám

Előadás: 2013. január 13. 19:30

2013. január 14. 19:30

RS9 Színház

süti beállítások módosítása