Mogács Dániel: "Az új estemen végre elszabadulhat az őrület!"

Mogács Dániel januárban, a Thália Színházban jelentkezik Rohan(d)ó élet című új, önálló estjével. A humoristával a Star magazin készített interjút. Lapszemle.

A Star magazin cikkéből:

A kérdésre, hogy került a pályára, Mogács Dániel elmesélte: "Édesanyám képző- és iparművész, keramikus, a mai napig őt kérem fel az előadásaim díszleteinek, jelmezeinek, bábjainak megtervezésére, mert nagyon jó szakember. Nagyapám Erdélyből menekült Németországba az orosz megszállás idején, és nagyanyámmal együtt egy bábszínházat működtettek ott. Így a kezdetektől művészi környezet vett körül, az irány valamelyest adta magát. Rossz tanuló voltam, lusta, nem is nagyon érdekelt semmilyen szakma, ugyanakkor élveztem az iskolai szerepléseket, és többen mondták, hogy ki kellene próbálnom a színészetet" - válaszolta Mogács Dániel.

"Bábozni viszont soha nem akartam, s bár mondták, hogy ügyesen mozgatom a figurákat, szabályszerűen idegesített, hogy a paraván mögé kell állnom, és a bábu van a főszerepben. Aztán akármennyire is nem akartam, csak becsempészték magukat az életembe, az előadásaimba" - tette hozzá.

Mogacs_Daniel_-_Rohan_d_o_elet

A Thália Színházban január 11-én tartották a Rohan(d)ó élet című előadás premierjét. "Eleve az előadást is nagyon kevés időm volt megcsinálni, általában mindenkinek egyre kevesebb ideje van mindenre. A leglényegesebb dolgokat felejtjük ki az életünkből, elrohanunk minden fontos dolog mellett. Erre utal a cím is. Ennyire egyszerű, semmi szimbolikus, mögöttes tartalom nincs. Rohanó-rohadó. Az egyik hozza a másikat" - fogalmazott Mogács Dániel.

"A közéletről és a politikáról nem szeretnék beszélni, ezeket a témákat tudatosan kerülöm. Viszont a közélet és a politika elkerülhetetlenül beszűrődik az az életünkbe, negatív hatásait az eladásomban is megmutatom. Inkább a mindennapi élet visszásságai, megszokottá vált furcsaságai érdekelnek, ezekről igyekszem beszélni, hiszen így tudom igazán szórakoztatni a nézőket, és még az sem tragédia, ha van, amin később elgondolkodnak" - árulta el a humorista.
Mogács Dániel úgy véli, az egyszemélyes kabaré alappillére a stand-up. "A jeleneteket, színpadi eseményeket össze kell kötni, itt is fontos a szöveg. Egy ember áll a színpadon és beszél, csak jóval több eszközt használ, így az egységek kabarévá állnak össze, ami végeredményben színházi előadássá válik. Úgy gondolom, engem éppen azért szeretnek, mert a standupban sem csak beszélek, hanem játszom is. Néha alig bírok a mikrofon mögött maradni. Most pedig tényleg elszabadulhat az őrület, azt csinálok, amit akarok" - zárta a beszélgetést Mogács Dániel.

A teljes interjú a Star magazinban olvasható.

süti beállítások módosítása