Alföldi Debrecenben tart tárlatvezetést

Debrecenbe készül a Nemzeti Színház igazgatója, aki a Modemben tart tárlatvezetést.

alfoldi

A nagy érdeklődére való tekintettel már elővételben vásárolhatók jegyek Alföldi Róbert tárlatvezetésére, a Modem pénztárában.

A színész-rendező, a Nemzeti Színház igazgatója január 20-án 11 órától tart rendhagyó tárlatvezetést a nemzetközi sztármezőnyt felvonultató Alkony című kiállításon.

A tárlatvezetés – a szokásokhoz híven – ingyenes, csak a kiállításra szóló belépő árát kell megfizetni, viszont a programra csak korlátozott számban tudnak vendégeket fogadni!

alkony

A tárlatról:

Az Alkony című tárlat napjaink legnevesebb és legizgalmasabb festőinek munkáit hozza egy fedél alá, ráadásul az alkotók többsége még sohasem állított ki hazánkban. Így minden esély megvan arra, hogy az Alkonynagy visszhangot keltsen és 2012 kiemelt kiállításává váljon Magyarországon. A tárlatra a világ minden tájáról, összesen 9 országból, félszáz galériából és magángyűjtőtől érkeztek képek. A kiállításon október 7-től 28 művész 106 festménye tekinthető meg. A MODEM kölcsönöz képeket például a londoni White Cube Galériától, az Eigen and Art Leipzig/Berlin magángalériától és a los angelesi Mihai Nicodim Galériától. A festmények biztosítási összértéke meghaladja a másfél milliárd forintot. 
A tárlat a világvége mítoszokat és a bizonytalanságot a festészet nyelvén tematizálja, a koncepció inspirációjaként pedig Isaac Asimov 1941-ben írt Alkony című elbeszélése szolgált. Az egyedülálló művészeti projekt 1 éves szervezőmunka eredményeként jött létre és februárban utazik is tovább, méghozzá Prágába, a Rudolfinum Galériába.
Az Alkony kurátora Jane Neal, független művészetkritikus az Egyesült Királyságból. Neal a tárlatot 5 szekcióra osztotta:Megtört táj és torz szépség, Portréfestészet – az identitáskeresése, és ami mögötte rejlik, A sötétség leple alatt, Festészet és mozi, Vészterhes otthon. A kiállítás megnyitásával egyidőben, a kurátorának tanulmányával megjelenik az Alkony reprezentatív katalógusa is. Még többet megtudhat a Modem honlapján.

süti beállítások módosítása