Megviccelte Depardieu-t az orosz színigazgató

Viccnek szánta a Gérard Depardieu francia színésznek egy hete tett állásajánlatot, Tyumeny drámai színházának igazgatója.

"Az egész őrült helyzet arra ösztönzött bennünket, hogy részt vegyünk az országos trollingban. Ez attól a pillanattól zajlik, hogy Depardieu megkapta az orosz állampolgárságot, miniszteri posztot ajánlottak neki Mordvinföldön, Szaranszkban pedig lakást" - írta Szergej Oszincev az interneten.
 (A trolling az internetes szlengben egyebek között azt jelenti, hogy valaki provokatív, ingerlő üzenetekkel bombáz egy online közösséget).
   

depardieu

A nyugat-szibériai nagyszínház igazgatója szerint a komédia fő szabálya, hogy csak komolyan szabad játszani. "Ezért készítettük a levelet három nyelven és kék pecsétes hivatalos papíron, valódi kommentárokat helyeztünk el a sajtóban és Depardieu portréját is kifüggesztettük a színház galériájában" - fogalmazott, aki Oszincev internetes "vallomásában" azt is megírta, miként csapták be az országos televíziós csatornákat, amikor megmutatták nekik az öltözőt, ahol a francia színészt elhelyezik, sőt azt is bejelentették, hogy Depardieu milyen szerepeket kap, megmutatták a színpadot, a termet, ahol dolgoznia kell. "Tudtuk, hogy az újságírók az ünnepek után híréhségben szenvednek és az első munkanapjukon keresni fogják a szenzációt" - írta a szibériai Tyumeny színházának vezetője.
 Hozzátette, hogy az információ, amely szerint Gérard Depardieu-nek állást ajánlottak a színházban, kiadása napján, január 9-én egész nap a hírek élén szerepelt Oroszországban.
    

A francia színésznek "hatalmas", 16 ezer rubeles (117 ezer forintos) fizetést kínált a nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza, amely azt is felajánlotta, hogy lakást is bérel a színésznek a 600 ezer lakosú Tyumenyben. A színház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól, amelynek erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.
   

Gérard Depardieu január 3-án vette át Szocsiban az orosz állampolgárságát jelentő útlevelét, és ott találkozott Vlagyimir Putyin elnökkel. A 64 éves francia színész a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó miatt jelentette be, hogy elhagyja Franciaországot.

süti beállítások módosítása