Coincidance - Széttáncolt cipellők a MOM-ban

A Coincidance társulat új produkciójaként a Grimm testvérek kedvelt meséjét, a Széttáncolt cipellőket választotta, melyet január 20-án mutatnak be.

Az alkotók ajánlója:

Melyik mese is passzolhatna jobban az Ír Sztepp Európa Bajnokaihoz (a társulatban 3 Európa Bajnok szerepel: Farkas Dániel, Potornai Norbert és Gyulai Júlia), mint az izgalmas történet 8 királylányról, akik éjjelente rongyosra táncolják a cipellőiket. A jóságos király eleinte nem is sejti, hogy leányai egy sötét, mesebeli herceg varázslata alatt állnak...

Gyulai Júlia rendező-koreográfus, Székács Zsófia jelmeztervező és Potornai Norbert arculattervező alkotói munkájához ezúttal Faisztl Ernő zeneszerző is csatlakozott.

A Coincidance-ről:

A Coincidance az autentikus ír sztepptánc és a modern tánc egyedülálló házasításából született. Az egyszerre három ír sztepptánc Európa bajnokot felvonultató előadás Európa szerte elismert ír sztepptánc versenytáncosokból álló társulata először 2010-ben mutatkozott be nagy sikerrel Budapesten „Contemporary Irish Dance - Kortárs Ír Tánc” című produkciójával.

A 2008-ban még Con-Fusion Dance néven ismert csoport megújulása a névcserével kezdődött. Az angol coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely páratlan pontossággal utal az ír sztepp és a modern tánc különös harmóniavilágának összekapcsolására.

Az első hónapokban új technikák és formanyelv kialakításán dolgoztak, keresve a hagyományos ír tánc és a kortárs tánc azon jellemzőit, melyeket a színpadon, Gyulai Júlia koreográfiáiban ötvözve, az ellentétek különös harmóniáját kaphatjuk eredményül. A modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg a "kortárs ír tánc"-nak keresztelt műfaj.

Coincidance_Szettancolt_cipellok3

Coincidance: Széttáncolt cipellők

Ír táncjáték az egész családnak!

Premier: 2013. január 20., (vasárnap), 17:00

MOM Kulturális Központ

Jegyár: 1200Ft, 2400Ft, 2900Ft

süti beállítások módosítása