Indiában vendégszerepel az Újszínház!

A New Delhiben működő színház és filmművészeti egyetem, a National School of Drama meghívására az Újszínház A szűz és a szöny című előadásával vesz részt az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi kortárs színházi fesztiválon.

A január 6. és 20. között megrendezésre kerülő XV. Bharat Rang Mahotsav India és Ázsia egyik legjelentősebb kortárs színházi megmozdulása. A zsűri a fesztivál eddigi történetében először válogatott be magyar produkciót, és mindjárt két előadásra. Az angol felirattal és szinkrontolmáccsal előadott produkciót január 17-én Jaipurban, január 20-án pedig Új Delhiben, a Fesztiválközpontban mutatja be a társulat – ez utóbbi  egyébként a fesztivál záró díszelőadása.

Jaipur_LakepalaceJaipur, India (fotó: normankoren.com)

A fesztiválon work-shopok, rendezői konferenciák, nemzetközi találkozók tarkítják a programot. Az utazás és a vendégjáték megszervezésében nagy szerepe volt a Delhiben működő Magyar Kulturális Intézetnek, személy szerint Kovács Tibor igazgatónak.

Az Újzínház társulata tizenkét fővel képviselteti magát, a színészeken kívül műszaki személyzet, és angol-hindi tolmács is utazik a csapattal. A szervezők Delhiben megépítették a budapesti díszlet mását, minden mást is biztosítanak – a színészeknek csak a jelmezeket kell vinniük. A darabot Pozsgai Zsolt írta, és Kautzky Armand rendezte. Szereplők: Incze József, Koncz Andrea, Ujréti László, ifj. Jászai László, Fazekas Zsuzsa, Áldó Ágnes.

Szuz_es_a_szornyA szűz és a szörny - ifj. Jászai László, Koncz Andrea (Fotó dr. Boda Gábor)

Az idei fesztiválon számos indiai színházi együttes mellett a programban szerepelnek színházak Lengyelországból, az USÁ-ból, Olaszországból, Afganisztánból, Azerbajdzsánból, de találhatunk üzbég, türkmén, sri-lankai, bangladeshi vagy éppen örmény előadást is.

Az előadás szereplői és résztvevői január 15-én repülnek Dohán keresztül Új-Delhibe, majd onnan egyenesen Jaipurba, az első előadás helyszínére.

Az útról készülő filmet az itthoni közönség is megtekintheti majd.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása