"Legyünk despoták" - Schilling Árpád a pályáztatásról

 Schilling Árpád a Revizoron reagált L. Simon László kijelentéseire.

Részlet az írásból:

"L. Simon László szerint a politikusokat azért választják meg az emberek egy demokráciában, hogy mindenről egyedül döntsenek. Megválasztom L. Simon Lászlót, hogy aztán kedvére válogasson, osztogasson, nevezgessen: ez volna a demokratikus minimum.

Mindezt azzal igazolja az Államtitkár úr, hogy már Hiller István is a szakmai bizottság ajánlásával szemben döntött. Tehát mit mond? Azt mondja, hogy már annyiszor voltunk alkalmatlanok a demokratikus működésre, hogy most már tényleg ne erőlködjünk, legyünk despoták és kész.

susu

Hogy létezik-e más, nálunk kulturáltabb és élhetőbb országban is az említett kinevezési gyakorlat? A válasz egyértelmű: igen. De léteznek a politika által komolyan vett szakmai szervezetek, minisztériumi bizottságok, a színházi intézmények működését felügyelő, független igazgatótanácsok és így tovább. Nem mellesleg ezekben az országokban kínos volna olyan személyeket intézményhez juttatni, akik elsősorban nem valami mellett, hanem valami ellen akarnak kulturális tevékenységet folytatni, ahogy az történt Dörner György vagy akár Vidnyánszky Attila esetében. (...)"

A folytatást itt olvashatják.

Forrás: Revizor

süti beállítások módosítása