L. Simon László kijelentéseiről - Máté Gábor írt

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója rövid, nyílt levélben reagál L. Simon László kijelentéseire. 

Máté Gábor írt:

Az origo.hu-n megjelent “Megszállottakat hozhat az áldemokrácia vége” című írásában néhány szó egymás mellé kerülése félreértésre adhatott okot.

Idézem:

Az [origo] által megkérdezett színházigazgatók vagy színházakkal foglalkozó menedzserek egyike sem tartotta jónak a jelenlegi, kötelező pályáztatási rendszert. Köztük vannak olyanok, akiket az ellenzéki, és akiket a kormánypárti táborhoz szoktak sorolni. Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője "álszentnek és cinikusnak", Máté Gábor "áldemokratikus nyalánkságnak", Rátóti Zoltán fölöslegesnek nevezte a rendszert. A Magyar Színházi Társaság élén álló Csizmadia Tibor komédiának tartja, és a Magyar Teátrumi Társaságot vezető és a Nemzeti vezetését Aföldi Róberttől átvevő Vidnyánszky Attila sem tartja jónak.

mategabor

A „sem tartotta jónak” és a „sem tartja jónak” megfogalmazásból L. Simon László azt a következtetést vonta le, hogy felsoroltak „kiálltunk a javaslata mellett” – olvasom az MTI rövid tájékoztatójában.

Az origo-ban megjelent írás nem részletezte, hogy attól még, hogy „áldemokratikus nyalánkságnak” neveztem a pályáztatási rendszert, jobbat nem tudtam javasolni. Erről nem is beszéltünk a kérdezővel. Joggal gondolhattam, hogy a pályázati rendszer álszent voltának elismerése nem jelenti azt, hogy támogatnék egy olyan törvényjavaslatot, ami csak a hozzá nem értő politikusokra bízná a jövőben ezeken a fontos területeken a vezetők kinevezését.

Az origo.hu az újságírónak írt e-mailem után árnyalta megjegyzéseimet egy zárójeles aggállyal.

süti beállítások módosítása