"Az egyedüllét inspirál" - Béres Márta mesélt

Béres Mártával, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház tagjával készített interjút a Magyar Narancs. Szemléztük.

A Magyar Narancs cikkéből:

"Harmadéves voltam, amikor meghívást kaptam Urbán Andrástól, és hetedik éve vagyok itt. Szeretek kávét főzni a közönségnek, segíteni a technikusoknak. Régebben felmostam előadás előtt a színpadot, és most is úgy gondolom, hogy ez így természetes, de le tudom állítani a túlbuzgóságom. Szeretem a rituálékat, szeretek dolgozni" - mesélte Béres Márta.
Önálló műsoráról, a One-Girl Show-ról elmondta, azért született, mert nagyon sok megfogalmaznivalója volt, és Urbán András igazgató szeretett volna egy olyan előadást, amelyben egy színész szemtől szemben áll a közönséggel. 


Részlet a One-Girl Showból

A kérdésre, mi ösztönzi, Béres Márta így válaszolt:  "Leginkább az egyedüllét inspirál, olyankor jönnek a legjobb gondolatok. Mindennap legalább három órát olvasok, általában klasszikusokat. Szeretem, hogy meg kell velük küzdeni. Naponta írok, ami ébren tartja az igazságérzetem, és letisztítja a gondolataimat. Sokat gyalogolok céltalanul, de nyitott szemmel. Kiteljesít, ha azokkal töltöm az időt, akikkel igazán közeliek vagyunk, meg az is, ha teljesen ismeretlen emberekkel találkozom. A kettő között valahogy nem működik. Napi szinten kérem azok bocsánatát, akik ellen szándékosan vagy akaratom ellenére vétettem, és erőt kérek, hogy ne menjen le a nap a haragommal. Ez például inspirál."

A teljes interjú a Magyar Narancsban olvasható.

süti beállítások módosítása