Parti-Nagy és Dés est készül a Belvárosi Színházban

Parti-Nagy Lajos és Dés László önálló estjének premierjére készül az Orlai Produkció.

"Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy mán szabad választások keretibe kitakarodtak a magyarok fődjirűl a tatárok, oszt I. Fülkefor lett a kerál. Vót es öröm, vígan zakatót a Nemzeti Együttműködés Rendszere, Rolex karóra se jobban. Még pár bakarasz, pár csipisz iramodás, oszt eppoly jó lesz minékünk, mint Kádár apánk alatt az annóba, teprenkedett a nép, mer mind azt látta a keráli tévébe, hogy siker hág sikerre, sarkalat sarkalatra, és kalap. Rendes, istenfélő magyar nép vót, nem úgy, mint az előző, emmán tutta, hogy csak az lessz, ami bé vagyon ígérve, megszorítás penig nem vót, amíg meg nem haltak." (Parti-Nagy Lajos)

des

Parti-Nagy Lajos és Dés László önálló estjének apropóját az Élet és Irodalomból megismert sorozat, a Fülkefor és vidéke ál-mese sorozat, amelyben Parti-Nagy Lajos közéleti témákat dolgoz fel. A Belvárosi Színházban a Fülkefor és vidéke alá Dés László fog zenélni, először március 13-án a Belvárosi Színházban.

parti-nagy

Parti-Nagy Lajos a Fülkeforról:

„Lassan két éve,  hogy,  heti rendszerességgel, elkezdtem írni ezt a sorozatot az Élet és Irodalom páratlan oldalán. Az első „évad”, az első 53 írás Fülkefor és vidéke címmel tavaly megjelent a Magvető kiadónál. Hogy mikor lesz vége, végük, nem tudom.  Magyar meséknek neveztem el őket, noha, természetesen, álmesék,  a népmese bizonyos elemeit,  nyelvét imitáló kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába  >>becsatornázzam<< az írói,  állampolgári köz-érzetemet.”

Fülkefor és vidéke időpont:

Belvárosi Színház - Belvárosi Színház.

Budapest - 2013. Március 13. Szerda, 20:00


süti beállítások módosítása