MTVA igazgató: 'Gesztust tettünk Esterházynak'

Az író személyére, munkásságára való tekintettel kért csak bocsánatot az MTVA.

Esterházy Péter "tekintse ezt gesztusnak, mi is annak szántuk" - fogalmazott Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, a Heti Válasznak azzal kapcsolatban, hogy a Kossuth Rádióban december 25-én elhangzott programajánlóból kivágták azt a részt, amelyben Esterházy Péter a Nemzeti Színház műsoraira hívta fel a figyelmet. 
Akkor belső vizsgálatot rendelt el az ügyben az MTVA, és megállapította, a szerkesztő hibás döntést hozott, a vezérigazgató fegyelmi eljárást kezdeményezett vele szemben. Böröcz István viszont most azt mondta: Esterházy néhány mondata nem illett az ajánlóba, akkor követtek volna el hibát, ha utasították volna a szerkesztőt, hogy "mit tegyen bele és mit ne".

borocz

A felvetésre, miszerint volt már Lomnici-ügy is, vagy olyan eset, amikor nem mutatták az Opera előtt tüntető tömeget, Böröcz István úgy reagált: "Tudunk három ilyen esetet említeni két év alatt, miközben több mint száz tv- és mintegy háromszáz rádióműsort gyártunk, valamint nyolc csatornát működtetünk a hírügynökséggel együtt? Csak az Ml-en napi hét híradót közvetítünk, ami több mint kétmillió embert ér el. Több ezer műsorszámból, több mint hétmillió műsorpercből két perc volt a hiba. Több ezer ember közül - miközben elbocsátások vannak, és sok minden történik -nem lehet egy-kettő, aki hibázik? " - kérdezte az igazgató, aki szerint nem arról van szó, hogy az elbocsátások miatt "túlkompenzálnak" a kollegák.
"Végzik a dolgukat a legjobb tudásuk szerint. A legutóbbi esetben nem Esterházy Péter írói munkásságával összefüggő mondatokról volt szó: szereplője volt egy műsornak. A szerkesztőnek joga volt eldönteni, hogy mi kerül adásba, és mi nem" - nyilatkozta Böröcz István.

süti beállítások módosítása