...Sárból, Napsugárból... - Szellemidézés Huszti Péterrel

Vidám szellemidézésre hív bennünket Huszti Péter a Rózsavölgyi Szalonba.

A Rózsavölgyi Szalon ajánlója:

Láttuk Őt számtalan nagyszerű Shakespeare színdarabban, Jagoként az Othelloban, Hamlet és Lear király címszerepében, Don Armadoként a Lóvátett lovagokban, Nemes Böffen Tóbiásként a Vízkeresztben, vagy Petruchioként a Makrancos hölgyben.

És láttuk Rostand Cyranojaként, vagy Ibsen Peer Gyntjeként, de láthattuk, mint Zsigmond császárt, II. Lajos királyt, Higgins professzort, Tevjét a tejesembert, vagy Ebenézer Scrooget. És láttuk Molnár Ferenc, Sütő András, Illés Endre, Miller, Csehov, Gorkíj által megálmodott kis- és nagyszerű emberek gondolatait estéről estére tolmácsolni. És kiket még...

Ezen az estén Huszti Péter nemcsak saját szerepeiről vall, hanem megidézi felejthetetlen játszótársait is. Tolnay Klárit, Pécsi Sándort, Mensáros Lászlót, Kiss Manyit, Feleki Kamillt, Bessenyei Ferencet és még sok mindenkit akiket ismertünk és szerettünk, és akik, mint minden valaha élt ember, sárból, napsugárból, jóból és rosszból, esendő lélekből vannak összegyúrva.

huszti_peterFotó: szalon.rozsavolgyi.hu

Részlet Huszti Péter ...Sárból, Napsugárból... című könyvéből - ajánló az est elé:

Megszállott, érzelmes, hisztérikus, öngyötrı, önimádó, alázatos, cinikus, nagyképő, sértődékeny, tüneményes, imádni és győlölni való figurák.

Sárból, napsugárból összegyúrva. Pünkösdi királyok, kamu koronával. Egy társulat. Egy csapat. Akik társul szegıdtek egymáshoz. Játszótársakhoz, játszótársnak. „A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?”

Tényleg, akarok-e? És ha én akarok, ők elfogadnak-e? És én elfogadom-e őket? Kikkel várod a jövő szezonban a próbatáblán a szereposztásokat? Kikkel nézel össze boldogan vagy csalódottan? Kikkel örülsz együtt a bemutató sikerének, akkor is, ha nem játszol a darabban? Kikkel győlölöd a kollégáidat? Kikkel fitymálod le a szomszédos utcákban küszködő színházakat? Kikkel próbálsz, játszol, kikkel szenvedsz a masztixszagtól a fodrászatban, és kikkel öltözöl együtt szők kis öltözıkben, ahol rólad és kollégáidról is kiderül minden. A ráncok, titkolni próbált testi fájdalmak, a pocak, a toka, a váratlan boldogság, titkos szerelmek, betegségek, megcsalások, elhagyások.

Az öltözőkben a hősszerelmesekből az idő múlásával férfiak lesznek, majd zord atyák, remegı aggastyánok, az üde lánykákból asszonyok, dundi dadák, masztikáló matrónák. Így telik és múlik el az életünk.

Időpont: 2013. január 29. 19.30 

Rózsavölgyi Szalon

süti beállítások módosítása