Újra az Operett színpadán Szabó Dávid

Csaknem féléves, X-Faktoros kitérő után, újra az Operettben látható Szabó Dávid, aki januártól ismét Mercutio, Frédi és Zuboly szerepébe bújt.

Szabó Dávid már gyerekként is a színházzal és az énekléssel foglalkozott. Még húsz éves sem volt, amikor felvételt nyert a Pesti Broadway Stúdió növendékei közé, és azóta is az Operettszínház társulatát erősíti. Megannyi nagysikerű előadás főszerepe után, azonban úgy érezte, ideje váltani. Jelentkezett az X-Faktorba, és az elmúlt fél évben, mint mondja, a sok szerep után kicsit önmagát játszotta.

szab_dvid_xfaktor

"Soha nem akartam elbúcsúzni a színészettől, csak szerettem volna magamat kipróbálni, és ezzel a versennyel nyílt olyan fejezet az életemben, amire titkon évek óta vágytam. Úgy gondoltam, jelentkezek, és majd meglátjuk, mi lesz. 180 fokos fordulatot vett az életem! Az X-Faktor színpada ugyanis teljesen más, mint egy színházé. Hiába fellépés ez is, ezen a versenyen elsősorban tévéműsor-felvétel zajlott, és a kameráknak dolgoztunk, másodsorban volt csak szó a közönségnek előadott produkcióról. Furcsa volt, hogy nem egy szerepet játszom, hanem magamat kell adnom. Nehéz megszokni azt, hogy több mint 10 év után minden, amit korábban megszoktam, megváltozott" - mondja a színész-énekes.

Dávid közvetlenül a döntő előtt búcsúzott az X-Faktortól. De azt mondja, most élete legnagyobb lehetősége előtt áll. A sikerhez pedig szerinte leginkább az kell, hogy merjen hinni magában. Színházi és énekesi karrierjét nem szeretné különválasztani, arra törekszik, hogy mindkét utat járva feleljen meg önmaga és a közönség elvárásainak is.

szab_dvid_lilibrn

"Most nagyon jól érzem magam, mert tele vagyok lehetőségekkel. Ráadásul pont olyan helyen végeztem a versenyben, hogy van egy kis szabadságom is. Szokatlan volt az elmúlt fél évben a bezártság. Eddig a színháznak köszönhetően rengeteg dolgot csináltam egyszerre, az X-Faktorban azonban hónapokon át egyetlen feladatra koncentráltam. Számomra most az a fontos, hogy egyensúlyt teremtsek az életemben, hiszen színház és éneklés nem zárja ki egymást. Sőt, talán együtt működik a legjobban. Pont annyit szeretnék Szabó Dávidként énekelni, amennyi mellett színészként is a színpadra tudok állni. Most alapozgatom a könnyűzenei utamat, a többit pedig majd az idő eldönti. A két dolog tud egymás mellet és nem egymás ellen működni, csak ügyesen kell súlyozni a mérleget. Ez előttem is sokaknak sikerült már, prózai színházi életből is ismerünk példákat és rengetegen támogatnak, úgyhogy szerintem menni fog. Fantasztikus érzés, hogy bár a könnyűzene útját is járom, színészként továbbra is Operettszínház társulatához tartozhatok!" - fogalmaz.

szab_dvid_szpnyrinap_vag

Fél év kihagyás után Dávid januártól újra látható az Operettszínház színpadán, olyan darabok főszerepeiben, mint a Rómeó és Júlia, a Szép Nyári nap Neoton musical, a Szentivánéji álom és a Lili bárónő. Annak, hogy kollégái visszavárták, mindennél jobban örül. "Az Operettszínház egy nagyüzem, rengeteg futó előadással a repertoáron. Ennek a gépezetnek én egy erős láncszeme voltam. Hálás vagyok, hogy Kerényi Miklós Gábor direktor úr, a verseny érdekében elengedett az előadásokról, vállalta a kockázatot, hogy új embereket állít be a szerepeimre, és mindezek mellett visszavárt. Így nyugodt lélekkel versenyezhettem. Alig vártam, hogy visszatérjek. Fél évig magamat játszottam, most végre belebújhatok valaki más bőrébe. Nagyon hiányoztak a kollégák. Külön ajándék, hogy Lehoczky Zsuzsával és Szendy Szilvivel "Lili bárónőzhetek", a legjobb barátaimmal: Vágó Zsuzsival, Vágó Bernadettel, Szulák Andival és Peller Annával újra Szép Nyári Nap musicalt játszhatok. Ismét Mercutio lehetek a Rómeó és Júliában, ami számomra már lassan történelem, hiszen 8 évvel ezelőtt álltam be a szerepre először. És már túl vagyok az első Szentivánéji álom-előadáson is, ami előtt gőzerővel ismételtem a táncokat, mert kicsit kijöttem a ritmusból. Biztosan lesznek majd meglepetések a színpadon, de hatalmas öröm számomra, hogy mindezt csinálhatom. Jó újra itt lenni..." - árulja el Szabó Dávid.

A közönség először a Szentivánéji álom című worldmusicalben láthatta viszont Szabó Dávidot, méghozzá Zuboly szerepében. Január végén a Lili bárónő következik a sorban, februárban pedig a Szép nyári nap, valamint a Rómeó és Júlia, illetve egy új bemutatóban is feltűnik majd...

 

Forrás: operettszínház.hu

süti beállítások módosítása