Két előadással gazdagítja repertoárját az Orlai Produkció

Az Orlai Produkció gazdag és színes programkínálatát további két új előadással bővíti. Egri Márta zenés estjét a Kalauz Jutkát, az Átrium Film- Színházban láthatják majd márciustól, Parti Nagy Lajos magyar meséjének, a Fülkefor és vidékének pedig a Belvárosi Színház ad otthont.

Kalauz Jutka (zenés pitypalatty)

Azt álmodtam ma éjjel; Zúgnak a traktorok; Egy boldog nyár Budapesten; Gyere, ülj kedves mellém; Egy dunaparti csónakházban; Munka után, estefelé; Troli-trolibusz és így tovább az 1950-es évek legnagyobb slágerei. És aki ezeket előadja nem más, mint Kalauz Jutka. Ő imádja a munkáját, a kartársait, az életet, itt és most!

Reggel van, Jutka felkel. És elkezdődik egy átlagos nap. Hősnőnk rengeteg új dolgot tud meg a világról ezen a napon is. Megtudja ki rejtegetett cukrot, hogyan vásároljon cipőt, mit hallgasson aznap a rádióban, lehet-e mandarint termeszteni Magyarországon, hogy hol van Tóth Anikó három galambja és hogy miért és hová tűnik el hirtelen néhány ismerőse!

kalauz_jutka_orlai_produkcio_egri_martaJutka nem szomorú, ő mindent megért, olyannak fogadja el az életet amilyen. Most ez van, ő továbbra is jókedvű, életvidám. És nem adja fel, nem éli meg tragédiaként a világot, hanem énekel, már csak azért is, mert ez nem komoly színdarab, hanem „csak" egy zenés este EGRI MÁRTÁVAL, azaz KALAUZ JUTKÁVAL!

Játsszák: Egri Márta és a zenekar

Rendező: Böhm György

Helyszín: Átrium Film-Színház (1024 Budapest, Margit krt. 55, volt Május 1. mozi)

Bemutató: 2013. március 5. (kedd) 20 óra

Fülkefor és vidéke

(magyar mesék)

Aki elmondja: Parti Nagy Lajos

Aki elzenéli: Dés László

Lassan két éve, hogy, heti rendszerességgel, elkezdtem írni ezt a sorozatot az Élet és Irodalom páratlan oldalán. Az első „évad", az első 53 írás Fülkefor és vidéke címmel tavaly megjelent a Magvető kiadónál. Hogy mikor lesz vége, végük, nem tudom. Magyar meséknek neveztem el őket, noha, természetesen, álmesék, a népmese bizonyos elemeit, nyelvét imitáló kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába „becsatornázzam" az írói, állampolgári köz-érzetemet.

des_laszlo_orlai_produkcioDés László

Helyszín: Belvárosi Színház ( Budapest, VII. Károly krt. 3-5. )

2013. március 13. (szerda) 20h

Színházjegyek, mindkét helyszínen kaphatók!

 

www.orlaiprodukcio.hu

süti beállítások módosítása