Az Ismeretlen Kutatása - Improvizációs alkotóműhely táncosoknak

Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhelyről  - A Műhely Alapítvány felhívása.

Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely célja, hogy olyan művészeket, alkotókat támogasson, akik az improvizációt, mint a kortárs tánc egyik kifejező eszközét kutatják. Az őszi félévben egy magyar és egy külföldi művész, alkotó vesz részt a programban, akiknek választaniuk kell egy másik művészeti ágban dolgozó alkotót maguk mellé, hogy együtt kutassanak egy választott témában, a mozgás területén, az improvizáció segítségével.

Jelentkezési határidő: 2012. február 14.

Döntés: 2012. február 18.

Program időtartama: 2013. március 4. – május 8.
Letölthető dokumentum: Jelentkezési lap

muhely-alapitvany

Ismeretlen Kutatása improvizációs alkotóműhelyről részletesebben

Ötletadó: Michaela Hargitay/A/H , szervező: Műhely Alapítvány/H

Művészeti tanácsadó: Gál Eszter/H
Miről szól a program?

Az Ismeretlen Kutatása – egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat művész, alkotó és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben. Az alkotóműhelyben résztvevő művésznek, alkotónak elmélyült munkát, kutatást biztosít a program, és mindazoknak szól, akik az alkotói folyamatban kívánnak elmélyülni egy kész produkció létrehozása nélkül.  A munka három fázisban zajlik, minden szakaszt más-más funkciójú (munka)bemutató zár és minden fázisban más szerepet kap a közönség.
Mi a program célja?

Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely célja, hogy olyan művészeket, alkotókat támogasson, akik az improvizációt, mint a kortárs tánc egyik kifejező eszközét kutatják. Az őszi félévben egy magyar és egy külföldi művész, alkotó vesz részt a programban, akiknek választaniuk kell egy másik művészeti ágban dolgozó alkotót maguk mellé, hogy együtt kutassanak egy választott témában a mozgás területén az improvizáció segítségével.
Témafelvetés: a kutatási téma felvázolása a közönség aktív részvételével.
Munkabemutató: kisebb közönség előtti munkabemutató, minimális színházi körülmények között, ahol a hangsúly elsősorban a nézők szóbeli visszajelzéseire kerül.
Záróest: a műhelymunka lezárása, ahol a meghívott alkotók színházi körülmények között mutatják be, meddig jutottak a kutatási témájukban.

Amit kínálunk:
- próbalehetőség a Trafó Stúdióban (igény esetén más helyszíneken)

- pénzügyi támogatás

- promóciós segítség
Kik jelentkezhetnek a programra:

Művészek, alkotók, akiknek:
- van gyakorlatuk és érdeklődnek a mozgás és az improvizáció témájában

- együtt kívánnak dolgozni egy másik művészeti ágban alkotó művésszel

- A jelentkezésnél előnyt jelent – de nem feltétel – ha részt vettek, vagy jelenleg részt vesznek valamilyen DÉPARTS programban vagy a P.A.R.T.S –ban tanulnak.
Hogyan lehet jelentkezni:

A következő anyagokat kell email-en a workshop@c3.hu címre vagy postán a Műhely Alapítvány 1094 Budapest, Liliom utca 41. címére eljuttatni:
- kitöltött jelentkezési lap – kérjük fokozottan ügyeljetek az ott kért karakterszámra – az igazságos döntés érdekében fontos, hogy mindenkitől ugyanannyi információt kapjunk! A jelentkezési lapon kívüli projektleírásokat nem áll módunkban elfogadni.

- részletes CV – max. 2 oldal- fotó (portré és táncos)

- videó (DVD, CD-ROM, VHS, a videót tartalmazó weboldal linkje)
Utóbbi három a jelentkezési lap dokumentumába illeszthetők.
Bővebb információ:

Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, workshop@c3.hu, www.wsf.hu

süti beállítások módosítása