Tudósítót keres a Bartók Kamaraszínház

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház felhívása, elsősorban a középiskolásoknak.

A Színház felhívása:
Jelentkezz a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Hírlap közösen kiírt pályázatára. Elsősorban a középiskolások munkáit várjuk, és szívesen vesszük mindenki más pályázatát is! Téma: A Csehov árnyékában - Sirály - dramatic reality.

TÉMAKÖRÖK

Ugyanazt a pályát választottam, mint az anyám

A fiatal pályakezdő író, rendező (Terpljov) izgatottan várja, első színházi előadásának fogadtatását. Édesanyja a híres, elismert színésznő nem kíváncsi fia újító elképzeléseire, gúnyos megjegyzéseivel tönkreteszi a darabot, kineveti, kínos helyzetbe hozza. A generációs különbség révén merőben eltérő véleményük van a színházról.

Trigorin és Arkagyina kapcsolata válságban

A híres író új múzsát talált, egy fiatal színészi ambíciókkal rendelkező vidéki lány, Nyina személyében. Trigorin fellángolása a lány iránt olyan erős, hogy elhagyja érte a sikeres, ám már nem fiatal színésznőt, Arkagyinát. A díva úgy érzi sokkal tartozik neki Trigorin, mivel segítette és felkarolta a pályája elején. Dühös rá, hogy engedett egy fiatalabb fruska csábításának, de büszkesége nem engedi, hogy elhagyott nő legyen.

siraly_bartok

Egy színésznő kivirágzása és hanyatlása

Nyina egy vidéki bölcsész lány, akinek gyerekkori álma, hogy egyszer híres színésznő legyen. Első szerepe, hajdani szerelme, Trepljov által rendezett és írt darabban volt. A lány mindent megtesz azért, hogy színésznői karrierje töretlen legyen, azonban az élet komoly próbatételek elé állítja. Magányosan él, a híres íróval, Trigorinnal folytatott viszonyából született gyermeke meghal.

Hová tűnt a fiatal író, az új formákat hirdető színházi alkotó, Trepljov?

Trepljov kezdeti sikerei ellenére, magányosan él. Anyjával, a híres színésznővel nem rendeződött a viszonya, egykori szerelmével folytatott beszélgetése után szótlanul széttépte a kéziratait…azóta nem látták.

Jelige: „Tudósító kerestetik”

Terjedelem: max egy A/4-es oldal, 12-2es betű méret

Pályamunkákat 2013. február 3-ig várjuk e-mailen: mudraagnes19851007@gmail.com.

A beérkezett cikkeket szakmai zsűri értékeli, a zsűri tagjai: Dobák Lívia, a Bartók Kamaraszínház művészeti vezetője, Szabó Szabolcs a Dunaújvárosi Hírlap újságírója, Nyulasi Zsolt (Öcaline) a DO újságírója. A legjobb munkákat díjazzuk 2-2 Sirály _darmatic reality színházjeggyel és közzétesszük a színház honlapján, facebook oldalán, a D.Hírlap SÉTA mellékletében és a DO-n.

Kapcsolódó dokumentumok:

süti beállítások módosítása