Főszerepben a nevetés a Tháliában

Folytatódik a Thália Színház fesztiválsorozata. 2013. február 3-tól, öt napon át minden színpad a humoré, a komédiáké lesz.

Kárpáti Péter író, dramaturg és Oláh András rádiós műsorvezető járta az országot, hogy áttekinthesse az előadások sokszínű palettáját. Az általuk kiválasztott produkcióknak a Thália Színház felajánlotta a fesztiválszereplést, és azok, akik el tudták fogadni a meghívást bekerültek a Humorfesztivál versenyprogramjába. A versenyen közismert személyiségek: Schell Judit színésznő, Kulcsár Viktória a FÜGE elnöke, dr. Bagdy Emőke szakpszichológus, Márton István rendező és Hajós András humorista osztanak majd díjakat.

A programról:

Nagyszínpadi produkció érkezik Szombathelyről, a Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadását hozza Mohácsi János rendezésében. 

Szentivaneji_alom_MesteremberekJelenet_Humorfesztival_Thalia 

Weöres Sándor Színház - Szentivánéji álom | Mesterember-jelenet

Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye vesz részt a fesztiválon, Rusznyák Gábor rendezésében.

HetkoznapiOruletek_Pindroch_Karasz_Humorfesztival_Thalia

Szegedi Nemzeti Színház - Hétköznapi őrületek | Pindroch Csaba és Kárász Zénó

A Thália Színház házigazdaként, az Esküvőtől válóperig című produkcióval képviselteti magát a fesztiválon, amely a rendezvény záró előadásaként, versenyen kívül tekinthető majd meg.

EskuvotolValoperig_Csanyi_Schell_Humorfesztival_Thali_Szinhaz

Esküvőtől válóperig - Thália Színház | Csányi Sándor és Schell Judit

A Stúdióban is színes kínálat várja a nézőket: a Katona József Színházból Dömötör András és Kovács Dániel rendezésében A Gondnokság című előadás, 

Gondnoksag_Katona_Humorfesztival_ThaliaKatona József Színház - Gondnokság | Jelenet az előadásból

Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ja Máthé Zsolt rendezésében, 

Roadmovie_Humorfesztival_Thalia

Sanyi és Aranka Színház - Roadmovie

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadása, melyet Keresztes Attila vitt színre, valamint BorgulaAndrás rendezésében a Gólem Színház Lefitymálva című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Lefitymalva_BankiGergely_Humorfesztival_Thalia

Gólem Színház - Lefitymálva | Bánki Gergely

Természetesen nem marad a Humorfesztivál stand up program nélkül. A Mikroszínpadon Márton András Újvilág rapszódiája, Bödőcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek, Kovács András Péter: Evolúció, Hadházi László Méd in Hungeráj című stand up estje és A Szomszédnéni odaát van című produkció hoz majd felhőtlen szórakozást.

MartonAndras_Humorfesztival_Thalia

Márton András - Újvilág rapszódia

A versenyprogram mellett minden este, az utolsó előadás után, a Mikroszípad büféjében „humorszakmai" beszélgetések várják majd a nagyérdeműt.

 

2013. február 3. és 7. között Thália Humorfesztivál.

A részletes program a fesztivál micrositeján érhető el: http://humor.thalia.hu/

süti beállítások módosítása