Jön a Madách musical-pályázat 3. fordulója

A Madách musical-pályázatának köszönhetik a nézők többek közt a Csoportterápia és az Én, Józesf Attila című előadásokat. Az idén is számos pályamű érkezett a Madách Színházhoz, nemrég pedig lezárult a musical-pályázat második fordulója.

A Madách Színház vezetősége, 2010-ben írta ki először musical pályázatát új magyar musical megalkotására, hogy lehetőséget adjon a rejtett tehetségeknek a bemutatkozásra, a legkorszerűbb színházi műfajban. A pályázaton kizárólag olyan művek vehettek részt, melyek még nem mutattak be színpadon. A rengeteg remek pályamű a zsűri számára is meglepetés volt, aminek eredményeképpen nem csak egy, hanem négy bemutatót tartottak. A jelentkezők és alkotásaik idén sem könnyítették meg a zsűri dolgát, amely nemrég mégis kénytelen volt kiválasztani a számtalan ígéretes és színvonalas a pályazat közül azokat, amelyek bejutnak a musical-pályázat harmadik fordulójába.

A bíráló bizottság 24 érvényes pályaműből kilencet választott ki. A második fordulóban egy szinopszist, egy jelenetet és öt dalt kellett elküldeniük a versenyzőknek. A kilenc kiválasztott anyagot hamarosan élőben is megtekinti a zsűri, melynek tagjai Kocsák Tibor zeneszerző, Malek Andrea énekes-színésznő, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke. A szerzők egy-egy dallal zongora- vagy CD-kísérettel és ismertethetik darabjuk koncepcióját. Eközben a kiválasztott alkotók természetesen készülnek Madách musical-pályázat harmadik fordulójára, amikorra már a musical teljes anyagát ki kell dolgozniuk. A pályázóknak a verseny további szakaszában e-mailes konzultáció formájában szakmai segítséget is felajánlott a zsűri.

 

Nekik már sikerült

Csoportterápia

és...

Én, József Attila

Az újabb, ezúttal teljes musical-anyag leadási határideje: 2013. május 27.

süti beállítások módosítása