Határontúli műhelyek a Bethlen Téri Színházban

Vendégváró Fesztivál elnevezéssel határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat látható a budapesti Bethlen Téri Színházban, február elején.

A Bethlen Téri Színház együttműködésbe fogott a határon túli kulturális szervezetekkel. Az idei évet február 1-jén egy hagyományteremtő célú, a határon túli színházakat bemutató sorozattal indítják - olvasható a színház közleményében.
Vendégük három napon át a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház: Erdély hetedik magyar nyelvű színháza, az egyetlen, amely alapításától fogva hangsúlyozottan kísérleti programmal rendelkezik. Egyszerre próbál megfelelni kísérletező hagyományainak és a 20 ezer lakosú kisváros elvárásainak. A kis létszámú társulat arra törekszik, hogy e két, egymással látszólag ellentétes elvárást ötvözze, így mára - a színházi nyelv megújítását célzó törekvések mellett - felnőtteknek és gyerekeknek szóló bérletes előadások is szerepelnek repertoárjukban.

Arany-legy  Gyergyoszentmiklosi Figura Studio Szinhaz

A Bethlen Téri Színház programján február 1-jén az Utolsó pillanat (Beckett-parafrázis; rendező: Bicskei István), február 2-án A téboly hétköznapjai (rendező: Katona Imre), február 3-án az Arany-légy (rendező: Goda Gábor) című előadás szerepel.
Az utolsó előadás után közönségtalálkozót tartanak, a Kritikus Óra keretében az alkotókat Sebestyén Rita kérdezi.
A fesztiválhoz kapcsolódva február 1-jén Nagy Melinda Ablak Erdélyre című fotókiállítását Katkó Tamás nyitja meg a Bethlen Galériában. A fiatal tordai fotográfus képei betekintést engednek Erdély életébe.

Fotó: MTI

süti beállítások módosítása